Farge
Kan det lønne seg å betale ferien med forbrukslån?
Det kan lønne seg å låne til et godt tilbud. Men du må være innstilt på å betale tilbake.

Kan det lønne seg å låne til ferieturen?

Fly og hotell er ofte rimeligere om du bestiller en stund i forveien. Lønner det seg å slå til på et godt tilbud, selv om det innebærer å ta opp et forbrukslån eller bruke kredittkortet?
Av: Sparebanken Vest

Ferien kan gjøre et saftig innhogg i privatøkonomien. Når feriepengene endelig kommer er prisene som regel blitt skyhøye, og kunderådgiver Eirik Vevatne forteller at det faktisk kan lønne seg å låne til rimeligere billetter mens du venter på feriepengene.

– Å betale ferien ved hjelp av forbrukslån eller kredittkort er lurt dersom du kan spare penger på det, og vet du har mulighet til å betale ned lånet innen kort tid. Dersom rentekostnaden er lavere enn det du sparer er det et godt regnestykke, sier Vevatne.

Forbrukslån eller kredittkort?

Hvor raskt du har mulighet for å betale tilbake lånet er avgjørende for om du bør velge kredittkort eller forbrukslån til å betale ferien. 

Ofte er det en god løsning å bestille billettene med kredittkort da du får en gunstig reise- og avbestillingsforsikring inkludert, i tillegg til inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Bestiller du derimot flere måneder før du har mulighet til å betale tilbake er gjerne forbrukslån den beste løsningen.

– Dersom du ikke kan betale tilbake innen 45 dager er det lurt å heller ta opp et forbrukslån for å få lavere rente, sier Vevatne.

Sikre deg de beste vilkårene

At det skal lønne seg å ta opp et midlertidig lån for å betale for ferieturen, forutsetter at du vet at du vil få feriepenger eller andre midler som gjør at du kan betale ned gjelden innen kort tid.

– Du må være innstilt på at du skal betale tilbake, og være tro mot betalingsplanen. Et forbrukslån vil innebære en ekstra kostnad de neste månedene, og rentenivået vil variere mye ut i fra hvor du velger å ta opp lånet.

Sparebanken Vest vil i de fleste tilfeller gi deg en bedre rente enn hos banker som bare tilbyr forbrukslån. Du får også full oversikt over lånet i mobilbanken. Samler du alle kontoer og lån på ett sted, er det enklere å ha kontroll på økonomien.

Tar du opp et lån på 65.000 som nedbetales over 5 år blir den effektive renten 14,33%. Kostnadene blir da 24.437 kroner slik at totalkostnaden blir 89.437 kroner.
Om du betaler ned raskere kan kostnadene bli langt lavere.

Prøv vår forbrukslånkalkulator for å finne kostnadene per måned for deg.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor