Farge

FinTech som ny norsk eksportnæring?

En ny rapport fra Menon laget på oppdrag fra Sparebanken Vest konkluderer med at Norge har kompetansen og infrastukturen som skal til for å gjøre finansielle tjenester og løsninger til en ny eksportnæring.
Bergen -

Ny teknologi som kunstig intelligens og blockchain, nye reguleringer som PSD2, endrede forbruksmønstre og smarttelefonens totale utbredelse, har drevet frem en bølge av ny finansiell teknologi, populært kalt FinTech.

Rapporten fra Menon peker blant annet på følgende forhold som gir Norge gode forutsetninger for å bli en fintech-eksportør:
- Norge er det nest mest digitaliserte landet i Europa
- Norge har det tredje mest effektive betalingssystemet i Europa
- Norske forbrukere utnytter nettbaserte tjenester i større grad enn snittet for andre ledende land i Europa
- Norsk næringsliv er mer digitalisert enn snittet for andre ledende land i Europa

Bergen har sterke miljøer for både finans og teknologi og forskning, og er allerede i gang med å danne en FinTech-klynge.Rundt 20 virksomheter er med i den nyopprettede klyngen Finance Innovation, med blant annet Universitetet i Bergen, NHH, DNB, Nordea, Sparebanken Vest, Knowit og Stacc.

- Det vi ønsker å få til gjennom klyngen Finance Innovation i Bergen er noe som Media City Bergen har klart: et systematisk samarbeid med næringslivet og akademia. Får vi det til, kan vi lykkes internasjonalt, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

Les hele rapporten fra Menon her
.

Rapporten er også omtalt på e24.no her: http://e24.no/digital/bergen/fersk-rapport-norge-har-enormt-potensial-innen-fintech/24105596

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor