Farge
Sverre Gjessing (54) overtar for Rune Hansen som administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest.
Etter 30 år som leder i meglerbransjen overlater Rune Hansen (t.v.) nå direktørstolen til Sverre Gjessing (t.h.).

Sverre Gjessing ansatt som ny administrerende direktør for Eiendomsmegler Vest

Gjessing (54) kommer fra stillingen som managing partner i id.mngmnt AS og har erfaring blant annet som adm.dir i Fjordkraft og Frende Liv.
Vestlandet - Av: Lars Ove Breivik
Sverre Gjessing (54) - ny administrerende direktør i Eiendomsmegler Vest- Meglerbransjen er et spennende område, spesielt med de endringene som skjer både regulatorisk og konkurransemessig. Det å skulle bidra til å lage enda mer butikk hos en så anerkjent merkevare som Eiendomsmegler Vest passer meg som person, og er en mulighet jeg ikke kunne si nei takk til, sier Gjessing.

Styreleder i Eiendomsmegler Vest, Hallgeir Isdahl, er fornøyd med å ha fått Gjessing med på laget.

- Etter at Rune Hansen signaliserte til styret at han ønsket å tre til side har vi hatt en grundig prosess for å finne den rette kandidaten til å ta eiendomsforetaket videre. Mange av oss kjenner Sverre som en dyktig leder fra tiden hans i Frende Liv, og hans utpregede konkurranseinstinkt og fokus på effektive salgsprosesser vil bidra positivt til ytterligere vekst i Eiendomsmegler Vest fremover, sier Isdahl.

Mennesker og reising
Selv om Gjessing ikke har direkte erfaring fra meglerbransjen ser han klare likhetstrekk med konsulentbransjen som han nå kommer fra.
- Det er klart at det er en del spesifikke ting knyttet til eiendomsmegling jeg må sette meg inn i. Men i bunn handler dette om salg og prospecting som jeg kjenner godt til, og ikke minst så handler det om mennesker. Jeg mener det er en god ting å lytte minst dobbelt så mye som man snakker. Målet mitt er å få truffet alle de dyktige medarbeiderne i selskapet, så jeg regner med mye reising den første tiden. Noen ytterligere programerklæring får du ikke ut av meg, avslutter han med et smil.

Gjessing vil tiltre stillingen i løpet av fjerde kvartal 2015.

En meglernestor gir seg
- Det er en av de største meglerprofilene på Vestlandet som nå gir seg.  Rune har vært uvurderlig i oppbyggingen av Eiendomsmegler Vest til det som selskapet er i dag og som styreleder i Eiendomsmegler Vest og konserndirektør i Sparebanken Vest vil jeg takke ham stort for innsatsen og hans dyktige lederskap , sier Hallgeir Isdahl før han til slutt legger til:
- Og han skal jo være med oss enda et halvt år, så den endelige avskjedsfesten får vi vente litt med, sier en smilende Isdahl.

Avtroppende direktør Rune Hansen kan neste år skue tilbake 30 år som leder i en bransje der han har sett det meste, beste og verste.  Det hele startet da han overtok ansvaret for bankens eiendomsavdeling i Sparebanken Vest i 1986.
- Deretter ble vi skilt ut som eget AS i 1991 med 8 ansatte, forteller Hansen.
- Vårt første kontor var på Lagunen, med påfølgende kontorer i Knarvik, Nygård og ute på Sotra. I dag teller Eiendomsmegler Vest totalt 22 kontorer og ca. 100 ansatte, sier han.

Men det er ikke bare størrelsen som har endret seg alle disse årene. Meglerens rolle, regulatoriske forhold og ikke minst konkurransesituasjonen har endret seg dramatisk på en halv mannsalder.
- Da jeg begynte var meglerne mer forvaltere og administratorer. Selger betalte kun for annonsering, mens kjøper var den som betalte alt annet, inkludert datidens meglerprovisjon som egentlig var mest et administrasjonsgebyr, forteller han.

Med de siste års kontinuerlige boligprisoppgang på minne er det lett å glemme at det ikke alltid har vært et marked i medgang. 
- Høsten 2008 var det finanskrise og bom stopp i boligmarkedet. Millionene rant ut hver måned fra alle meglerforetakene, inkludert Eiendomsmegler Vest. Det var kanskje den røffeste perioden jeg har opplevd i min profesjonelle karriere, men det vi så var at i slike tider trakk folk mot det sikre. Så et lyspunkt var at kunder betraktet oss som en trygg havn selv om vi også da fikk en smell, forklarer Hansen.

Meglerautorisasjon, privatannonsering på Finn.no og krav om boligsalgsrapport er bare noen av temaene som har preget bransjen de siste årene.
- I motsetning til hva man kunne tro av å lese aviser til tider så har bransjen faktisk en god dialog med myndighetene, forteller Hansen som selv har sittet 4 år i styret i Norges Eiendomsmeglerforbund, vært lokalforeningsformann på Vestlandet i 5 år og tilslutt sittet 7 år i styret i nåværende Eiendom Norge.
- Flere av endringene har også kommet etter initiativ fra bransjen selv, sier han.

Rune Hansen vil arbeide som spesialrådgiver i Eiendomsmegler Vest frem til han går av 1. april 2016.
 
Kontaktpersoner:
Sverre Gjessing, påtroppende administrerende direktør Eiendomsmegler Vest, tel: 90 85 45 87
Lars Ove Breivik, informasjonssjef Sparebanken Vest, tel: 41 50 69 99

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor