Farge
Norges Bank
Norges Bank sitt hovedstyre mente at summen av hendelser i norsk og internasjonal økonomi siden sist møte i mars ikke var nok til at styringsrenten skulle ned i mai. (Faksimile fra Norges Bank sin rapport)

Fortsatt uendret styringsrente - Ulv, ulv fra Norges Bank?

Det var på forhånd stor usikkerhet rundt dagens beslutning. Norges Bank valgte i dag å holde styringsrenten uendret på 1,25 %, men sa at det fortsatt var utsikter til at styringsrenten vil bli satt ned i juni.
Av: Jørgen Gudmundsson - Senior Risikoanalytiker
Jørgen Gudmundsson - Senior Risikoanalytiker

Jørgen Gudmundsson - Senior Risikoanalytiker i Sparebanken VestNå er ikke markedsaktørene lenger like enig, skal vi tolke utviklingen i valuta- og rentemarkedet etter offentliggjøringen av beslutningen.

Norges Bank burde ha kuttet renten nå. Økt arbeidsledighet, svakere produksjonsutsikter og lavere lønnsvekst forsvarer at kuttet skulle komme nå. Det er litt bemerkelsesverdig at de ser seg så mye i bakspeilet i sine vurderinger for å holde renten uendret. Norges Banks viktigste bidrag i en omstillingsfase vi nå går inn er svakere valutakurs og lavere investeringskostnader, gjennom lavere renter. Dessverre er de mer bekymret over utviklingen i husholdningenes gjeldsbelastning, som de i liten grad kan gjøre noe med.

Norges Bank - renteprognose mai 2015

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor