Farge

Samhold, motstand, nerver, kontrollert kaos. Dette er noen av stikkordene i en ny, og enestående TV2-serie på åtte episoder fra Den Nationale Scenes indre liv. Visjon Vest er med og finansierer serien.

Serien, med arbeidstittel ”Med Bjarte på rette staden” ble presentert på en pressekonferanse på teatret torsdag 19. juni. Teatersjef Bjarte Hjelmeland skal være gjennomgangsfigur, men den øvrige staben blir også viktig.

- Flimmer hadde ideen, TV2 grep den og Sparebanken Vest bidro med viktige midler til å få den realisert, sa produsent Lars Løge i Flimmer Film på pressekonferansen - som ble holdt på scenen.

- Dette er en del av Visjon Vests filmsatsing. Bergen har et sterkt filmmiljø som banken har støttet over flere år. Serien skal gi et innblikk i det fascinerende livet bak kulissene som publikum normalt ikke får se, sier Gro Reppen og Harald Queseth i Visjon Vest.

Filmen produseres av Flimmer Film og prosjektet støttes med i alt kr. 600 000 fra Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet Visjon Vest.  

- DNS er en av de viktigste kulturinstitusjonene i Bergen, ja i hele Norge. Å få formidlet opplevelser derfra til et stort norsk fjernsynspublikum er svært positivt for kulturbyen Bergen, påpeker de.

Av midlene kommer kr. 500 000 direkte fra Visjon Vest. Vestnorsk Filmsenter har tildelt kr. 100 000 til produksjonen av midlene de har fått fra Sparebanken Vest. I år tildeler Visjon Vest mer enn kr. 5 mill. til produksjon og formidling av film.

Serien skal være ferdig våren 2009. Det er ikke bestemt når den skal settes opp, men det blir enten til våren eller til høsten.

Da pressekonferansen var over startet dagens prøve på «Les Miserablés». Det blir teatrets største satsing noensinne og forberedelsene her blir viet mye plass i serien.

Lars Løge, Harald Queseth og Bjarte Hjelmeland
TEATER PÅ TV: Visjon Vest er med og finansierer den nye TV2-serien som skal lages om livet på teateret. Her fra pressekonferansen. Fra venstre produsent Lars Løge i Flimmer Film, banksjef Harald Queseth i Visjon Vest og teatersjef Bjarte Hjelmeland.

Foto: Kari Austefjord, TV2.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor