Farge

Stein Klakegg fratrer som administrerende direktør i Sparebanken Vest

Stein Klakegg fratrer stillingen som administrerende direktør etter åtte år som øverste leder i Sparebanken Vest. Som ny administrerende direktør har styret i dag ansatt Jan Erik Kjerpeseth (41).

Klakegg begrunner avgjørelsen med uenighet med styret om sentrale spørsmål.
- Min tid i Sparebanken Vest har vært preget av systematisk arbeid mot de strategiske målene vi har satt oss, og disse åtte årene representerer en svært aktiv periode i bankens historie. Nå er min tid i banken over. Jeg er stolt over resultatene
organisasjonen har skapt disse årene, sier Klakegg.

Da Klakegg tiltrådte i 2006 hadde banken en forvaltningskapital på 54,6 milliarder kroner. I dag har Sparebanken Vest en forvaltningskapital på 133 milliarder. Egenkapitalen har i samme periode økt fra vel 3 milliarder, til over 8 milliarder kroner.

Jan Erik Kjerpeseth har de siste 18 årene hatt ulike lederstillinger i bank og finans. Kjerpeseth ble ansatt i Sparebanken Vest i 1999 og har siden 2006 vært viseadministrerende direktør i banken. Av utdannelse er Kjerpeseth Sivilmarkedsfører fra NMH.
Han har i tillegg en MBA fra Edinburgh Business School og en Executive MBA fra Norges Handelshøyskole.
Kjerpeseth er i dag styreleder i Bergen Næringsråd.

Styret er svært fornøyd med at Kjerpeseth har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Sparebanken Vest, og ser frem til et godt samarbeid for å videreutvikle en bank med store ambisjoner.

Kontaktpersoner:
Trygve Bruvik, styreleder Sparebanken Vest, tel: 905 01 200
Lars Ove Breivik, informasjonssjef Sparebanken Vest, tel: 415 06 999

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor