Farge

Funksjonshemming ikke til hinder for å kjøre MC

Hein A. Kvalheim, leder i foreningen Likvel MC Norge har en ryggmargsskade etter en motorsykkelulykke for 28 år siden. Han er avhengig av rullestol – og kjører MC. Og han utfordrer flere mennesker med funksjonshemminger til å vurdere det samme.
Ved hjelp av Trond Mohn, Sparebanken Vest sin allmennyttige virksomhet Visjon Vest og Fana Sparebank som de største bidragsyterne har Likevel MC Norge kjøpt inn en ny trehjuls motorsykkel som er bygget slik at førere med nedsatt førlighet i bena skal kunne kjøre sykkelen.

- Målgruppen vår er motorsyklister som ikke kan kjøre på en vanlig motorsykkel, eller foreldre som ønsker å ha barn med funksjonshemninger med som passasjerer, men som trenger ekstra tilpasninger, sier Kvalheim. - Blant annet har vi gjort noen tilpasninger som innebærer at all betjening av sykkelen er flyttet til hendene, sier han.

Den nye motorsykkelen har 1.800 kubikk, 118 hestekrefter og seks sylindere. I tillegg har sykkelen både et rullestolfeste og en tilhenger som kan brukes til transport av rullestol og annet utstyr. Sparebanken Vest sitt bidrag har gått til blant annet tilhengeren.

- Vår forening betjener en gruppe mennesker som ikke til godeses andre plasser, så vi er svært takknemlige for den støtten vi har mottatt fra blant annet Sparebanken Vest gjennom flere år, sier Kvalheim.

Sammen med de øvrige cirka 190 medlemmene i foreningen får han nå anledning til å aktivt drive med fritidsinteressen sin, og han håper at en utlånsordning kan få flere av medlemmene og andre funksjonshemmede til å prøve ut dette.

Likevel MC Norge eier Norges eneste funksjonstilpassede skolemotorsykkel. Den kan sendes over hele landet der det er behov.
- Vi håper at vi gjennom dette prosjektet også bidrar til å normalisere tilværelsen for enda flere, sier Kvalheim.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor