Farge

Nå åpner Litteraturhuset dørene!

Torsdag 31. januar åpner Litteraturhuset i Skostredet. Åpningsarrangementet strekker seg over flere dager. Fredag 1. og lørdag 2. februar blir det litterært program med blant andre Paul Auster og hans norskættede kone Siri Hustvedt.

Planleggingen av Litteraturhuset startet allerede i 2008 på initiativ fra Sparebanken Vest. Sammen med daglig leder Kristin Helle-Valle har Sparebanken Vest vært med fra den spede begynnelse. Vi har bidratt med allmennyttige midler, noe som har vært avgjørende for at Litteraturhuset nå er en realitet og åpner dørene i morgen.

Litteraturen er selvsagt en hovedsak for Litteraturhuset. Men på samme måte som litteratur er mangfoldig og kan handle om alt livet består av, skal Litteraturhuset ha en vid ramme. Det skal være en debattarena, der tanker og meninger skal brytes. All utvikling i samfunnet starter jo med at noen setter spørsmål ved det vedtatte, derfor er diskusjoner så viktige. Det vil være rom for andre kunstneriske ytringer, for eksempel musikk. Skrivekunstakademiet skal bruke huset, det blir skriveplasser for skrivelystne, Colonialen er på plass og det blir bokhandel. Og huset inneholder lokaler som egner seg for utleie.

Sparebanken Vest tok initiativet til etableringen av et litteraturhus i Bergen fordi vi ønsker å bidra til en mangfoldig, åpen arena for samfunnsdebatt i vår region. Programmet for første semester lover tidlig vår på Litteraturhuset i Bergen, det er bare å glede seg, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Vest, Siren Sundland.

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor