Farge

Vestnorsk Filmsenter

Fire prosjekter mottar i dag støtte til manusutvikling av langfilmer og serier med midler fra Sparebanken Vest. Dette er et unikt samarbeid mellom Sparebanken Vest og Vestnorsk filmsenter. Sparebanken Vest har fra 2003 til 2011 gitt 5 720 000,- i midler til utvikling av langfilm og serier.

Tildeling utviklingsstøtte langfilm og serier i 2011:

Prosjekt 1)
Utviklingsstøtte tv-serie – barn
”Svingennissen og Nissen på Bakken”

ved Infokiosk ved Pål Terje Nygård (tlf: 970 93 977) og for informasjon Geirdis Bjørlo (tlf: 952 62 986)

Tildelt: Kr 65 000,-.

Filmen:
Filmskaperne ønsker å lage en animert fire episoders serie for barne-TV basert på materiale av Geirdis Bjørlo som tidligere har vært presentert som muntlig fortelling, deretter som figurteater og senere som bok.

På den lille gården bor Gamle Anna og på den store gården bor mor, far, tvillingene og Veslegut. I fjøs og på låver bor to nisser, en hest, ei ku og noen sauer. Det bor altså ikke bare mennesker og dyr i denne bygda. Hver gård har en egen gårdsnisse og troen på at den virkelig finnes er sterkest hos Gamle Anna og Veslegut - den eldste og den yngste. Nissene har god oversikt og blander seg inn når det trengs, uten å gjøre seg til kjenne. De kan hjelpe til med det meste, men de hevner seg om de ikke får det som de vil. Nissene er svært partiske, de verner om mennesker og dyr på sin egen gård og er ikke venner med hverandre. Dette er en historie om en fattig nisse og en rik nisse, om en barnefamilie og en gammel enke og om hvordan alt vender seg til det beste når de samarbeider.
Filmskaperne skal arbeide med stop-motion animasjonsteknikker og utforske grenselandet mellom et fullanimert uttrykk og den mer minimalistiske presentasjonsteknikken fra figurteateret.

Nøkkelpersoner:
Manus og regi: Geirdis Bjørlo
Produsent: Pål Terje Nygård
Animatører: Gustav Kvaal og Tom Erik Brudvik


Prosjekt 2)
Utviklingsstøtte tv-serie:
”Barkville”

Bug Revestreker ved Eirik Heldal (tlf: 452 30 471)
Tildelt: Kr 275 000,-.

Filmen:
I byen Barkville bor det hunder. De kan beskrives som småborgerlige, forfengelige og svært opptatt av egen (og andres) klasse. Lite vet de om at tre lumske katter planlegger et kupp mot BARKVILLE BANK, banken som rommer en enorm diamant...

Ordene ”katt og hund” sier det aller meste om ”BARKVILLE”. Videre er narrativen, visuell stil og helhetlig konsept designet etter ”den klassiske tegnefilmens” lest. Med sterke paralleller til klassisk tegnefilm (som Tom & Jerry) er kjernepremisset i Barkville å servere underholdning både til gamle og unge. Det yngre publikum vil fryde seg over karakterenes jakt på hverandre – den evige konflikten som motiverer handling. Det mer voksne publikum vil samtidig kunne nyte sofistikerte detaljer som pryder en enkel narrativ: referanser til filmhistorie, og satirisk om kamp mellom godt/ondt og mellom samfunnslag. Men viktigst for den eldre garde; de vil elske akkurat det samme som den yngre!

Animatørene Mads Ringdal og Karoline Sofie Eriksen har jobbet i Bug as i
over 6 år. De har denne tiden representert Bugs ypperste kompetanse innen 3Danimasjon, slik Bug også har representert dette på Vestlandet og i Norge for øvrig.

Nøkkelpersoner:
Manus, 3D-animasjon og regi: Mads Ringdal og Karoline Sofie Eriksen
Produsent: Eirik Heldal


Prosjekt 3)
Prosjektutvikling langfilm:
”Hemnen”

Leggbit as ved Randi Helene Førsund (tlf: 901 69 382)
Tildelt: Kr 75 000,-.

Filmen:
Dette er historien om Gunnhild fra Vik i Sogn som ble gift med kong Magnus Berføtt (1073-1103). I kjølvannet av kjærlighetshistorien mellom Gunnhild og Magnus kommer den intense maktkampen om tronen for en dag. Gunnhild var en sterk kvinne - brukt til en intens maktkamp mellom henne, den mektige jarlen og fosterfar/onkel. Filmen har stor fokus på nordisk middelalderhistorie og har et bredt internasjonalt nedslagsfelt.

Prosjektet er nå i siste fase for utvikling. Målet er å ta fatt på selve realiseringen av prosjektet høsten 2012.

Nøkkelpersoner:
Regi: Nils Gaup og Fridrik Thor Fridriksson
Manus: Randi Førsund
Linjeprodusent: Erik Disch
Prosjekteier/ansvarlig produsent for utviklingen: Randi Førsund

Prosjekt 4)
Utviklingsstøtte langfilm:
”DIRK OHM – tryllekunstneren som forsvant”

Mer film as ved Maria Ekerhovd (tlf: 951 88 118)
Tildelt: Kr 125 000

Filmen:
I den lille byen Grong pågår leting etter en forsvunnet kvinne, Maria. Til dette stedet ankommer den omreisende tryllekunstneren Dirk Ohm. Han involveres i leteaksjon og utvikler snart sterke følelser for kvinnen; og i ly av hotellrommet og Dirks illusjons-verden oppstår et svært virkelig kjærlighetsforhold til den forsvunnede Maria.
Etterhvert som tiden går blir stemningen i Grong mer og mer anspent. Marias far ser på tryllekunstneren med stor skepsis. Marias mor, derimot, oppfordrer ham til å bruke sine evner og nekter å akseptere at Dirk "bare" er en illusjonist og ikke en klarsynt.
Til og med Dirk selv begynner å stille spørsmål ved sine evner og sin rolle i hendelsene når søket etter Maria sakte beveger seg mot en konklusjon.

Nøkkelpersoner:
Regi: Bobbie Peers
Manus: Bjørn Olaf Johannesen
Produksjonsdesigner: Guri Giæver
Klipper: Jon Endre Mørk
Kostymedesigner: Stina Lunde
Lyd: Thomas Angell Endresen
Utøvende produsent: Axel Helgeland
Produsent: Maria Ekerhovd


For ytterligere kontakt:
Sparebanken Vest,
Direktør kommunikasjon og samfunnsansvar Siren Sundland, mobil 975 42 727

Vestnorsk filmsenter,
Leder Irmelin Nordahl, mobil 918 84 282

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor