Farge

Styringsrenten uendret på 1,5 %

Norges Bank holdt som vi hadde ventet styringsrenten uendret på 1,5 %.

Hallgeir Isdahl

Hallgeir Isdahl, leder SPV Markets.

Aktiviteten i norsk økonomi har overrasket på oppsiden i forhold til hva Norges Bank har anslått. Samtidig ser vi at veksten ute har skuffet på nedsiden. I tillegg øker uroen i de internasjonale finsansmarkedene. Dette fører til en uendret rente her hjemme.

Norges Bank leverte også sin pengepolitiske rapport nr.2/2012. I forrige Pengepolitisk Rapport indikerte Norges Bank at renten ville ligge lavt ut året. Nå velger Norges Bank å heve rentebanen opp til 15 rentepunkter frem til 1. Kvartal 2014. Norges Bank sier at de forventer en høy aktivitet i norsk økonomi, men peker også på at rentehevingene internasjonalt er skjøvet ut i tid. Norges Bank sier også at en høyere renteforskjell mot våre handelspartnere mest sannsynlig vil styrke kronen i fremtiden.

Isolert sett burde Norge hatt en høyere rente, men svak vekst og lave renter ute hindrer Norges Bank i å sette opp renten. Vårt hovedscenario er fortsatt at veksten vil være lav i Europa de neste årene. Dette vil bidra til å holde europeiske renter lave en tid fremover. Dette vil begrense Norges Banks muligheter til å heve renten.

- Vi endrer ikke våre renteprognoser etter dagens rentemøte og forventer at første renteheving kommer i første kvartal 2013, sier direktør SPV Markets, Hallgeir Isdahl.

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor