Farge

Finans|Bergen: En viktig arena for å videreutvikle finansbyen Bergen

Tettere bånd mellom finansnæringen i Bergen og Norges Handelshøyskole (NHH) var målet da samarbeidsprosjektet Finans|Bergen ble lansert i fjor.

Begge parter er tradisjonsrike og godt synlige i byen. NHH som landets førende økonomiske forsknings- og utdanningsinstitusjon, mens finansnæringen i Bergen sysselsetter stadig flere og var landets nest største finansmiljø med over 5.500 ansatte i 2011.

Aksel Mjøs, postdoktor ved NHH- Det langsiktige målet vårt er at dette faglig funderte samarbeidet skal styrke både finansforskningen og finansnæringen i Bergen, sier Aksel Mjøs, postdoktor ved NHH.

Gjennom nettportalen http://finansbergen.no kan medlemsbedriftene, NHH-studenter og faglig stab ved skolen kobles sammen og utveksle faglige relasjoner. Her kan bedrifter og studenter utveksle ideer om skreddersydde masterutredninger, og det er ifølge Mjøs også godt håp om at webportalen vil bidra til å skaffe studenter relevante sommerjobber innen finans.

Finans|Bergen er videre en faglig møteplass mellom akademia og finansnæringen idet skolen to ganger årlig holder skreddersydde arrangementer med høyaktuelle tema, og NHH gir også medlemsbedriftene adgang til å delta på skolens faste seminar i finans. Det er dessuten et mål med mer løpende faglig dialog mellom fagfolkene i finansnæringen og forskerne på NHH om aktuelle tema og prosjekter.

Prosjektet er utviklet ved hjelp av økonomiske og faglige støtte fra Sparebanken Vest, samt med faglig involvering også fra andre Bergensbaserte finansbedrifter. Medlemsmassen består foreløpig av 12 finansinstitusjoner, deriblant de største aktørene i byen.

 

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor