Farge

NIB finansierer låneprogram for vannkraft på Vestlandet

Den nordiske investeringsbank har gitt et lån på 500 millioner kroner (64,5 millioner euro) til Sparebanken Vest for å finansiere et låneprogram for små, lokale vannkraftverk på Vestlandet.

Lånet, som har en løpetid på ti år, skal brukes på å finansiere Sparbanken Vests nye låneprogram for nye vannkraftprosjekter og oppgradering av eksisterende vannkraftverk. Låneprogrammet er øremerket for små vannkraftverk innenfor Sparebanken Vests marked i Norge i perioden 2010–2013.

Vestlandet produserer ti prosent av Europas vannkraft. Muligheten for å bygge nye, store vannkraftverk i regionen er begrenset. Potensialet for mer vannkraft ligger trolig i bedre utnyttelse av det som allerede er bygget ut. Vestlandet har også svært gode muligheter for å bygge små kraftverk.

- Fornybar energi-prosjekter er blant NIBs kjerneprosjekter. Finansiering av mindre prosjekter via Sparebanken Vest er en effektiv måte for NIB å nå mindre energi selskaper i Norge. Vannkraft er en ren energikilde, og å øke produksjonen i eksisterende vannkraftverk er en av de mest bærekraftige måtene å produsere strøm, sier Johnny Åkerholm, NIBs administrerende direktør.

Sparebanken Vest er et frittstående, børsnotert finanskonsern som driver bank-, forsikrings- og finansieringsvirksomhet i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. Banken ble etablert i 1823 og har hovedkontor i Bergen.

Den nordiske investeringsbank (NIB) er en felles internasjonal finansinstitusjon for de åtte nordiske og baltiske landene. NIB tilbyr langsiktig finansiering til prosjekter som styrker konkurranseevnen og forbedrer miljøet innenfor sektorene energi, miljø, transport, logistikk og kommunikasjon, og innovasjon. NIB har den høyest mulige kredittrangeringen, AAA/Aaa, hos de ledende kredittrangeringsinstitusjonene Standard & Poor’s and Moody’s.


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Sari Cabell, Senior Manager, Origination, at + 358 10 618 0519,
sari.cabell(a)nib.int 

Nina Monsen, Communications Specialist, at +358 10 618 0291,
nina.monsen(a)nib.int

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor