Farge

Sparebanken Vest gir støtte til fem prosjekter for manusutvikling av langfilmer og serier

Sparebanken Vest har fra 2003 til 2010 gitt kr. 5 220 000,- i midler til utvikling av langfilm og serier.
Tildelingen av prosjektmidler er et unikt samarbeid mellom Sparebanken Vest og Vestnorsk Filmsenter. 

Prosjektmidlene fra Sparebanken Vest deles ut i samarbeid med Vestnorsk Filmsenter.

- Sparebanken Vest ønsker å fortsette sitt arbeid med å fremme filmproduksjon på Vestlandet. Gjennom vårt bidrag ønsker vi å motvirke ulemper for filmbransjen ved å ikke holde til i Oslo, sier banksjef Gro Reppen i Sparebanken Vest.

Tildeling utviklingsstøtte langfilm og serier i 2010:

Prosjekt 1

Prosjektutvikling TV-serie:
”Orville og Otto”
Tildelt: 130 000       
Mediacircus Drama AS ved Jo Torgersen tlf: 91 69 51 29

Tilstede på pressekonferansen:
Regi og manus er ved Muhundan Bala
Produsent er Jo Torgersen
 
Filmen:
Orville og Otto skal bli en animert TV-serie for de aller yngste. I løpet av utviklingsprosjektet skal det lages en pilotepisode.

Serien handler om det merkverdige vennskapet mellom hornugla Orville og tusenbeinet Otto. Vi følger den usannsynlige duoen som etter et tilfeldig møte må samarbeide for å overleve farene som truer i den vakre, men skumle, Trollskogen. I seriens univers finner vi alt fra små rampete skogsgnomer, til eldgamle og skyhøye troll. I hver episode møter våre venner nye skapninger og utfordringer. Noen ganger må de overvinne farer eller hjelpe nye bekjente for å komme videre, og andre ganger må de lære å se forbi egne og andres feil og mangler for å innse at vennskap kan overvinne alle hindringer.

Orville og Otto har et fargerikt, lekent og humoristisk uttrykk. Haavard Hanas musikk og lydlegging bygger opp under det visuelle og gjør at historiene kan fortelles uten bruk av dialog.

Muhundan Bala (25) har drevet med illustrasjon siden han var liten. Han har en Bachelorgrad i animasjon fra Universitetet i Derby. Etter studiene har han undervist i Flash-animasjon og jobbet som frilans animatør hos Kool Produksjon med blant annet barneserien ʼHubertʼ.

Nøkkelpersoner:
Regi og manus er ved Muhundan Bala
Produsent er Jo Torgersen

Prosjekt 2

Prosjektutvikling TV-serie:
”Gråsone”
Tildelt: 105 000
Kontaktperson: Agitator as ved Elin Andersson, tlf: 986 00 674

Tilstede på pressekonferansen:
TBA.

Filmen:
«Det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder». Gråsone er en fiksjonsserie i 6 episoder med mysterier og uforklarlige hendelser som tema. Med Gråsone ønskes å formidle spenning, mystikk og kjærligheten til å utforske og undersøke, til både gutter og jenter i alderen 8-12 år. Ved å ta opp overnaturlige fenomener vil serien dessuten også åpne for barnas mulighet til å stille spørsmål og filosofere over hvorfor ting egentlig er som de er. I Gråsone er ingenting umulig så lenge man er villig til å utvide sin forståelseshorisont! Omgivelsene i serien er kjente norske forhold, og hver episode tar opp universelle spørsmål og tema som frykt, ensomhet, angst, grådighet etc. Vi har valgt en jente i hovedrollen fordi det er naturlig for oss, men også fordi vi ønsker å skape en serie med en sterk kvinnelig frontfigur.

De enkeltstående episodene vil genremessig ligge i grenselandet mellom mysterier og science fiction, med en underlig handling og uforklarlig slutt. Episodene skal ikke være typiske grøssere med uhygge som hovedmål, men ha en lettere og til tider komisk atmosfære og vise hovedfigurer som er trygge og selvsikre, selv om det de opplever er uforklarlig.

Gråsone er også hovedkarakterens hjemmeside, som vil bli brukt aktivt på nettet parallelt med serien. Siden vil inneholde mysteriene fra serien, men også andre hendelser som er linket til virkeligheten. Den skal kunne bygges videre ved aktiv deltakelse av brukerne gjennom blogger, diskusjonsforum, innsendte uforklarlige hendelse fra hele Norge mm.

Nøkkelpersoner:
Manus er ved Kjersti Helen Rasmussen
Regi er ved Kjersti Steinsbø
Fotografen er Anna Myking
Klipper er Frida Eggum Michaelsen
Komponist er Olav Øyehaug
Designer er Mats Andersen
Produsent er Elin Andersson

Prosjekt 3

Prosjektutvikling langfilm
”Skottehæren - Sinclair”
Tildelt: 130 000
Frost  Media ved Eirik Vaage tlf: 47 47 96 00
Yesbox Productions AS ved Bendik Heggen Strønstad tlf: 99 62 57 56

Tilstede på pressekonferansen:
Produsent Bendik Heggen Strønstad

Filmen:
”Skottehæren – Sinclair” handler om den skotske leiehæren som i 1612 marsjerte gjennom Norge, fra Åndalsnes over Lesja og ned Gudbrandsdalen på vei mot Sverige på oppdrag fra den svenske kongen. Vi blir kjent med skottene som selvsikre, seiersvante krigere og følger de i deres stadig tøffere psykiske og fysiske kamp mot den norske bondemilitsen. Det er harde kår for norske bønder på denne tiden, men mot en felles fiende reiser de seg sammen og former en slagkraftig hær. På kløktig vis overfaller de skottene med den autoritære lensmannen Lars Hågå i spissen og vinner en overbevisende seier.

Selskapet har vært på locationbefaring og funnet en rekke potensielle opptakssteder. Dette inkluderer blant annet noen autentiske gårder fra 1600-tallet. Produsentene er i dialog med aktuell regissør om prosjektet. 

Nøkkelpersoner:
Manus Eirik Ildahl
Produsent er Bendik Heggen Strønstad/Eirik Vaage

Tilstede på pressekonferansen:
Produsent Bendik Heggen Strønstad

Prosjekt 4

Prosjektutvikling langfilm
”Hemnen”
Tildelt: 125 000
Kontaktperson: Sogn Filmsenter ved Randi Førsund, tlf: 901 69 382

Filmen:
Dette er historien om Gunnhild fra Vik i Sogn som ble gift med kong Magnus Berføtt (1073-1103). I sjølvannet av kjærlighetshistorien mellom Gunnhild og Magnus kommer den intense maktkampen om tronen frem for en dag. Gunnhild var en sterk kvinne - brukt i et spill i kampen om tronen som utvikler seg til en intens maktkamp mellom henne, den mektige jarlen og fosterfar/onkel. Filmen har stor fokus på nordisk middelalderhistorie og har et bredt internasjonalt nedslagsfelt. Nils Gaup utaler om ”Hemnen” at den er et av de mest nyskapende prosjekter hvor sterke kvinner står i sentrum.  

Nøkkelpersoner:
Manus: Randi Førsund
Faglige rådgivere manus: Rune Blix Hagen, Kisten Rask og Nils Gaup
Regi: Nils Gaup
Produsent: Fridrik Thor Fridriksson
Medvirkende rettighetshaver i utvikling/ prosjektansvarlig: Randi Førsund

Prosjekt 5

Prosjektutvikling langfilm
”To liv”
Tildelt: 75 000
Helgeland Film as v/ Axel Helgeland tlf: 901 83 892

Tilstede på pressekonferansen:
Norsk produksjonsleder: Kong Film as v/Lars Erik Ørgersen

Filmen:
KATRINE (45) lever et tett og kjærlighetsfullt familieliv med ektemannen Bjarte, sin voksne datter Anne og sin mor Åse. Hun er fremgangsrik fotograf i Bergen, og alt er harmoni, inntil advokat Sven Solbach ber henne om å fremstå som vitne i en sak mot den norske og tyske stat som ønskes reist ved Menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Det er de norske LEBENSBORN-barna, unnfanget under tysk okkupasjon av Norge, med tysk far og norsk mor, som krever erstatning for den behandlingen de fikk under og etter krigen. Katrines eksistens trues, og hun forsøker febrilsk å slette alle spor av sin bakgrunn. Hun kan imidlertid ikke hindre at sannheten kommer for en dag - hun er ikke den hun har gitt seg ut for å være i de siste 20 årene. Hennes kjærlighet, hennes familie, ja hele hennes liv har tilsynelatende vært bygget på en løgn. Når hun skjønner at sannheten ikke kan skjules lenger, tilbyr hun seg å stille som kronvitne mot sine oppdragsgivere, til tross for at hun skjønner at hun vil kunne rammes av skyggene fra sin egen fortid, og utsette seg for dødelig fare.

Nøkkelpersoner:
Produksjonsselskap: Helgeland Film as      
Produsent: Axel Helgeland. Samprodusenter: Dieter Zeppenfeld og Rudi Teichmann
Regi: Georg Maas
Manus: Georg Maas, Ståle Stein Berg, Christoph Tölle
Norsk produksjonsleder: Kong Film as v/ Lars Erik Ørgersen

 ________________________________________________________________
For ytterligere informasjon - kontaktpersoner:
Sparebanken Vest:   Banksjef Gro Reppen, tel: 95 26 59 85
Vestnorsk Filmsenter:  Daglig leder Irmelin Nordahl: 91 88 42 82

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor