Farge

Vinnere Sparebanken Vest Talentstipend 2010

Seks unge musikktalenter mottok idag talenstipendet som deles ut i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

De seks siste årene har Bergen Filharmoniske Orkester i samarbeid med Sparebanken Vest delt ut talentstipender til unge musikere på Vestlandet. På disse årene har hele 25 utøvere mottatt stipend. Stipendene er delt ut i Bergen, Førde, Nordfjordeid, Haugesund og Norheimsund.

I Grieghallen i dag mottok seks unge talenter stipendet;

  • Andreas Bloch Laberg (13 år) - fiolin
  • Tomine Mikkeline Eide (12 år) - sang
  • Astrid Bjørnø (14 år) - saxofon
  • Karoline Graave (14 år) – fiolin
  • Frida Schrøder (15 år) – fiolin
  • Lars Otto Torsvik (14 år) - euphonium

Andreas Bloch Laberg (13 år) - fiolin

Andreas har vært elev av Per Gisle Haagenrud de siste tre årene. Han er svært talentfull og er kommet langt spesielt teknisk sett på sitt instrument. Andreas er fortsatt svært ung og har alle muligheter for å nå langt som fiolinist. Han har evnen til å fordype seg i musikken og er alltid fokusert i undervisningssituasjonen. Han har deltatt ved uttallige konserter i regi av Kulturskolen og skal i høst være solist med et kammerorkester i Sverige og spille Bach E-dur fiolinkonsert. I vår var Andreas solist med Regnbuen strykeorkester. Han er medlem i Ung Symfoni og skal i høst være solist med kammerorkester i Uppsala i Sverige.

Tomine Mikkeline Eide (12 år) - sang

Tomine har tatt sangundervisning siden hun var 9 år gammel. De 2 siste årene i kulturskolen hvor hun ble tatt opp som elev i talentklassen i musikk høsten 2010. Tomine jobber selvstendig, tar raskt til seg læring og øver målrettet. Hun er lærevillig og svært lydhør. Tomine viser stor musikalitet og tolker og formidler på en veldig god og positiv måte. Hun har allerede hatt store solistoppgaver på DNS; som Cosette i Les Miserables og senest i Svartediket. Hun har hatt flere representasjonsoppgaver for Bergen kulturskole og har vært solist med Forsvarets Musikkorps Vestlandet.

Astrid Bjørnø (14 år) - saxofon

Astrid har spilt i Bergen kulturskole siden hun var 6 år, og har hele tiden arbeidet godt på saxofonen. Hennes nivå på instrumentet har alltid vært langt over det som er vanlig for andre på hennes alder. Hun lærer usedvanlig raskt, har et utmerket gehør og en svært god musikalsk hukommelse. Hun har alltid fått en av de beste plasseringene i alle konkurransene hun har vært med i, nå sist i Ungdommens Musikkmesterskap hvor hun kom til finalen i Oslo og fikk en flott 3 pris. Astrid stiller gjerne opp for spilleoppdrag – fra bryllup til konkurranser. Hun er alltid godt forberedt og resultatet blir deretter. Hennes lærer er Siri Øverland.

Karoline Graave (14 år) – fiolin

Karoline har spilt fiolin siden hun var åtte år gammel. Hun er elev ved Askøy kulturskole med Arthur Vetvik som lærer. Hun opptrer på kulturskolens konserter og er også brukt i offisielle sammenhenger av Askøy kommune. Etter prøvespill er Karoline nå opptatt i Talentklassen ved Bergen kulturskole samt Ung Symfoni. Høsten 2010 skal Karoline være solist med Askøy Unge Strykere, blant annet på turné til Praha.

Frida Schrøder (15 år) – fiolin

Frida har spilt fiolin siden hun var åtte år gammel. Hun er elev i Askøy kulturskole med Arthur Vetvik som lærer. Hun opptrer på kulturskolens konserter og er også brukt i offisielle sammenhenger av Askøy kommune. Etter prøvespill er Frida nå opptatt i Talentklassen ved Bergen kulturskole samt Ung Symfoni. Høsten 2010 skal Frida være solist med Askøy Unge Strykere, blant annet på turné til Praha.

Lars Otto Torsvik (14 år) - euphonium

Lars Otto er elev i Askøy kulturskole med Magnus Brandseth som lærer. Lars Otto er en aktiv musikant som har deltatt og gått til topps i mange solistkonkurranser. I mars 2010 vant han son solistklasse i Hordablæsten samtidig som han fikk utmerkelse for høyeste poengsum uansett alder. Han spiller i Hetlevik skolekorps og Askøy Brass Band og er samtidig medlem i både Askøy Ungdoms Brass Band og Hordaland Ungdoms Brass Band. Han har opptrådt som solist med flere amatørkorps, blant annet Tertnes Brass og Askøy Brass Band. Lars Otto brukes også i offisielle oppdrag av Askøy kommune.

Sparebanken Vest gratulerer alle stipendmottakerne.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor