Farge

Klimaendring gir unike muligheter for Vestlandet

- Norge og Vestlandet er Europas energistormakt. Klimautfordringene gir Vestlandet vår tids største industrielle mulighet. Landsdelen kan bli Europas miljøbaserte energiregion.
Det sa professor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI på Vestlandskonferansen i Bergen torsdag 9. oktober. Tema for konferansen er Grønn kraft fra Vestlandet til verden.

IRIS Research i Stavanger og Torger Reve la på konferansen frem en rapport som dokumenterer Vestlandets potensial som leverandør av miljøvennlig energi til Europa.

- Norge er den eneste komplette energiklynge i Europa, hvis vi ser bort fra Russland. Vestlandet har en sterk posisjon innen europeisk vannkraft. Landsdelen har en dominerende posisjon innen europeisk olje og gass. Vestlandet kan ta det teknologiske lederskapet innen CO2-fangst og CO2- deponering. Og man kan ta en ny og ledende posisjon innen havkraft, påpekte han.

Men utfordringene er mange:
- For å bli en ledende europeisk miljøbasert energiregion må Vestlandet ta et miljøteknologisk lederskap. Landsdelen bør satse tungt på utdanning og forskning og utfordre NTNU i Trondheim. Vestlandet er for svakt innen samarbeid og innen politisk lederskap. Det er viktig med et politisk lederskap – vi trenger en ny ”Rettedal”. Og så er det nødvendig å trekke med ungdommen, sa Reve og viste til Natur og Ungdoms engasjement.

Vestlandskonferansen arrangeres av Sparebanken Vest, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Firda og Sunnmørsposten.


Kontakter
Professor Torger Reve tlf. 46 41 04 85
Banksjef Harald Queseth tlf. 92 65 89 00

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor