Farge

Gunnar Gullaksen administrerende direktør i Norne Securities

Gunnar Gullaksen (46) er ansatt som administrerende direktør i verdipapirforetaket Norne Securities. Gullaksen har tidligere erfaring som direktør personmarked i konsernledelsen i Vital, DnB NOR og fra divisjonsledelsen i DnB Markets innenfor handel med finansielle instrumenter.

 Norne Securities
Norne Securities: Fra venstre, Nils Erling Ødegaard - Fondsfinans, adm. direktør Gunnar Gullaksen - Norne Securities, Benedicte Schilbred Fasmer - Sparebanken Vest og Nils Martin Axe - Fana Sparebank

Gunnar Gullaksen er siviløkonom fra NHH og har inntil nylig vært adm. direktør for verdipapirforetaket Hansa Securities. Gullaksen tiltrer umiddelbart.

- Norne Securities skal bli et fullservice verdipapirforetak med corporate finance - tjenester, analyse, samt aksje, - og obligasjonsmegling. Selskapet skal ha særlig spisskompetanse på næringer eierbankene satser på, og skal gi kundene et konkurransedyktig tilbud. Min viktigste oppgave nå blir å bygge opp meglerhuset med ansettelser og etablere de planlagte foretningsområdene, sier Gunnar Gullaksen.

Bak opprettelsen av verdipapirforetaket Norne Securities står Sparebanken Vest, Fondsfinans og 14 frittstående sparebanker. Dette er eiere med betydelig distribusjonskraft, kundemasse og kompetanse. De frittstående sparebankene fra Oslofjorden til Helgelandskysten har til sammen en forvaltningskapital på ca 195 milliarder kroner, 170 kontorer og 650.000 kunder. Fondsfinans er et av landets mest anerkjente, frittstående verdipapirforetak.

Norne Securities har søkt konsesjon til å yte investeringsstjenester. Hovedkontor blir i Bergen, men selskapet vil bygge opp sine tjenester i nært samarbeid med eierbankene og Fondsfinans.

Norne Securities vil i første omgang gi ca 20 nye arbeidsplasser. Norne Securities blir det eneste fullskala verdipapirforetaket i Norge med hovedkontor utenfor Oslo.

Styrelederen for Norne Securities Benedicte Schilbred Fasmer fra Sparebanken Vest sier at selv om markedet for tiden er turbulent så mener hun at etableringen i et langsiktig perspektiv er strategisk og lønnsomt for eierne.

- Jeg er glad og stolt over at vi nå har fått tilsatt Gunnar Gullaksen som administrerende direktør og jeg ser frem til at selskapet etableres til beste for kundene. Næringen vil ha godt av konkurranse fra en ny aktør, med solide eiere i ryggen, sier Benedicte Schilbred Fasmer. Bakgrunn for navnet Norne er de tre herskernornene i norrøn mytologi.

Mer informasjon;
Administrerende direktør Gunnar Gullaksen 941 05 000
Styreleder Benedicte Schilbred Fasmer 950 60 034

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor