Farge

Gir 1,6 millioner kroner til idretten

Sparebanken Vest gir hvert år deler av bankens overskudd til allmennyttig virksomhet og frivillig arbeid på Vestlandet. I år har banken fra sentralt hold gitt 1,6 millioner kroner til ulike idrettslag og deres prosjekter i Hordaland.

Tre idrettslag og foreninger har mottatt tildelinger som er øremerket ”talentutvikling”.  De tre lagene, som hver har mottatt kroner 200.000 i gave er:

  • Arna-Bjørnar
  • Hordaland Fotballkrets
  • SK Brann

I tillegg har region Bergen tildelt flere store beløp til idrettslag i Bergensregionen som er øremerket breddesatsningen. Dette er:

  • Loddefjord IL, som har mottatt kroner 300.000 til ny kunstgressbane.
  • Kaland IL, som har mottatt kroner 250.000 til prosjektet ”Bredt og godt”, som er et Allidrettsskole-tilbud for barn rett etter skoletid.
  • Turn og Idrettsforeningen (TIF) Viking, som har mottatt kroner 200.000 til innredning av treningsrom for overvektige barn.
  • Fana IL, som har mottatt kroner 250.000 til løypenett på Totland og anleggsstøtte til sykkelgruppen.
Frank Bjørndal - Sparebanken Vest

FORDELER PENGEGAVER TIL
FLERE FORMÅL I HORDALAND:
Regiondirektør Frank H. Bjørndal i
Sparebanken Vest.

- Det er en stor glede for Sparebanken Vest å kunne bidra til å drive frem og styrke gode idrettstalenter i vår hjemmeregion, og samtidig være med å støtte utvikling og bygging av idrettsanlegg og andre prosjekter til glede for barn og unge, sier regiondirektør for personmarked i Bergen Frank H. Bjørndal.

En av mottakerne som nå kan få realisert et prosjekt for barn og unge er TIF Viking. I flere år har foreningen arrangert treningstilbudet Stor & Sprek, som er et tilbud for aktivisering av overvektige barn i samarbeid med Idrettsetaten Bergen Kommune.

- Vi har mellom 30 og 50 barn og ungdom som deltar på våre Stor & Sprek aktiviteter. Målet vårt er å få disse unge til å etablere seg i normale fritidsaktiviteter, sier daglig leder i TIF Viking Roger Gjelsvik.

- Til stor glede ser vi at en del av de unge etter en stund begynner på ulike aktiviteter som ballspill, kampsport eller dansing. Men en del gjør dessverre ikke det og dropper all fysisk aktivitet, mye på grunn av at de føler seg utrygge og synes det er en stor baug å begynne å trene på egenhånd, fortsetter han.

Gjelsvik er derfor svært takknemlig for at foreningen mottar økonomisk støtte til byggingen av et eget treningsrom tilpasset overvektige barn i Viking Hallen.

- Når vi innreder et eget rom for denne gruppen, og gir dem tett oppfølging av trenere, tror vi at vi klarer å overføre nok selvtillit og treningsglede til at de en dag våger å gå alene inn i et vanlig treningsstudio, sier Gjelsvik.

Gjennom Visjon Vest tildeler Sparebanken Vest hvert år deler av bankens overskudd i allmennyttig virksomhet og frivillig arbeid på Vestlandet. Bare de fem siste årene utgjør dette 285 millioner kroner til prosjekter, lag og organisasjoner fra Sandnes i sør til Selje i nord. Banken ønsker at midlene som tildeles skal bidra til videre vekst som er viktige og sentrale for Vestlandet.

Spørsmål kan rettes til:
Frank H. Bjørndal, regiondirektør for personmarked i Bergen, Sparebanken Vest, tlf: 95 26 59 94

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor