Farge

Idrettsstipend til Fana-jente

VM-deltaker i sportsdrill Tia Aksnes (19) fra Fana Idrettslag ble onsdag 30. Juni tildelt Sparebanken Vest Idrettsstipend. Stipendet er på 10 000 kroner og er det første i en ny stipendordning fra banken.
VM-deltaker i sportsdrill Tia Aksnes (19) fra Fana Idrettslag ble onsdag 30. Juni 2010 tildelt Sparebanken Vest idrettsstipend.

SATSER PÅ IDRETTEN: Etter VM i sportsdrill drar Tia Aksnes til USA for å trene.
Foto: Norges Gymnastikk- og Turnforbund

Tia Aksnes fra Fana i Hordaland er den eneste, lokale sportsdrillutøver som har kvalifisert seg til VM.

- Jeg ble både overrasket og glad over at jeg som driver en liten og ukjent idrett blir tilgodesett med idrettsstipend, sier Tia Aksnes.
Pengene skal nittenåringen bruke til å satse på sportsdrill. Hun vil nå reise til California for å jobbe med en av de beste trenerne i USA.

- Tia er et stort forbilde for sportsdrillmiljøet i Norge, sier prosjektkonsulent Lise Lorentzen Mandal i Norges Gymnastikk- og Turnforbund.
Norges Gymnastikk og Turnforbund er veldig stolt over at hun er den første mottakeren av Sparebanken Vest sitt idrettsstipend.

- Sparebanken Vest Idrettsstipend er en stipendordningen opprettet av bankens allmennyttige virksomhet Visjon Vest. Målgruppen er idrettsutøvere på Vestlandet fra 14 år og oppover, sier banksjef Gro Reppen i Sparebanken Vest.
- Stipendet skal deles ut til enkeltutøvere som er særlig dyktige. Vi håper vårt bidrag kan stimulere unge talenter til videre satsing. Talenter trenger anerkjennelse, avslutter Reppen. 

Utvelgelsen av idrettstalentene gjøres av banken basert på forslag fra idrettskretser og forbund som har kompetanse til å velge ut idrettstalenter i denne aldersgruppen.

VM i Sportsdrill arrangeres annethvert år, og i 2010 er det Norge og Bergen som er arrangør. Verdensmesterskapet går av stabelen i Vestlandshallen 5.- 8. August.
Sportsdrill er en publikumsvennlig idrett. Den har øvelser hentet fra både ballett og turn og programmet utøves til musikk. 

For mer informasjon

Stipendmottaker     
Tia Caroline Aksnes, Tel: 46 41 33 04

Prosjektkonsulent Norges Gymnastikk- og Turnforbund
Lise Lorentzen Mandal, Tel: 95 36 83 74

Banksjef i Sparebanken Vest, Avdeling for kommunikasjon og samfunnsansvar   
Gro Reppen, Tel: 95 26 59 85

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor