Farge

Nybygg for fremtiden

Sparebanken Vest har planene klare for å bygge Bergens mest attraktive og miljøvennlige arbeidsplasser i Jonsvollkvartalet. Dersom kommunen godkjenner planene, vil byggearbeidene kunne starte i mars 2010 og bygget stå ferdig i 2012.

Skisse Jonsvoll-bygget

– Vi har valgt et vinnerutkast som har sterkt fokus på bydelen og nærmiljøet, og er meget fornøyd med resultatet. Vi har stilt strenge energi- og miljøkrav, og ønsker at det skal bli et forbilde for andre nybygg, sier Siren Sundland, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Vest.

Det nye bygget vil samle 750 kompetansearbeidsplasser fra egne virksomheter og fra andre aktører i finans- og forsikringsbransjen i Bergen under samme tak. Bergen vil dermed få et finansielt hovedsete som kan bidra til å gjøre finansmiljøet i byen enda sterkere.

Vestlandsarkitekter

Etter en omfattende prekvalifisering gjennomførte Sparebanken Vest en invitert, lukket arkitektkonkurranse med seks arkitektkontor. I juryen for konkurransen var det flere eksterne arkitekter hvorav to oppnevnt av NAL. Vinnerutkastet er tegnet av Arkitektgruppen CUBUS AS i Bergen som har samarbeidet med Brandsberg-Dahls arkitektkontor as i Stavanger.

– Etter en samlet vurdering basert på definerte kriterier og en etterfølgende videreutviklingsprosess så er vi svært fornøyd med den løsningen som nå foreligger både mht arkitektur, byplan og energi. Vi trekker bygget et godt stykke tilbake fra Baneveien, for å gi plass til en grønn lunge som vil gjøre bydelen mer attraktiv for beboerne og for alle som vil ferdes gjennom den fremtidige gågaten ved Jonsvoll.
Dette bygget blir skreddersydd for Bergen og ikke minst for Jonsvollkvartalet, sier Sundland.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor