Farge

Ny oselver sjøsatt i Os

9. juni ble den første 'seksæringen' siden 1951 sjøsatt i Os. Byggingen er gjennomført med støtte på kr. 300,000 fra Sparebanken Vest sitt fond for allmennyttige midler Visjon Vest.

”Oselvo” er en såkalt seksæring, med tre par årer, i motsetning til den mer vanlige færingen med to par årer. Båten har en kjøllengde på 11 ¾ alne. Siden 1951 har det kun blitt bygget 8 seksæringer i Norge, men ingen av dem i Os.

Oselvarverkstaden i Os fikk for to år siden totalt 300,000 kr (210’ sentralt og 90’ fra region Vest)  i støtte fra Visjon Vest til å bygge en seksæring før kunnskapen om denne båttypen ble glemt.

- Vi er veldig takknemlig for den støtten vi har fått fra banken til dette prosjektet, sier Åsmund Lien, daglig leder i Oselvarverkstaden.
- Og vi synes det var en spesiell fin gest at Sparebanken Vest lot oss beholde båten når den nå er ferdig, forteller Lien.

Over 600 timer er blitt brukt i ren byggetid på ”Oselvo”, mer enn dobbelt så mye som for en vanlig færing. Men enda mer tid, og kanskje enda viktigere for prosjektet, er blitt brukt på kompetanseoverføring.

-  Harald Dalland er båtbygger i ellevte generasjon. Det er utrolig viktig at vi nå har fått overført en del av hans kunnskap til de unge båtbyggerne her på Oselvarverkstaden, forklarer Lien.

Avdelingsbanksjef Benedikte Toftesund
ved Sparebanken Vest sitt kontor i Os
er gudmor for "Oselvo" og utførte dåpen.
(Foto: Sparebanken Vest)

- Oselveren er en del av stedsidentiteten til Os og samtidig også for banken siden logoen vår er basert på baugen til en oselver. Så for oss her på kontoret i Os er det selvfølgelig ekstra stas, sier avdelingsbanksjef Benedikte Toftesund ved Sparebanken Vest sitt kontor i Os. 

PS:  1 alne = 21 tommer. Kjapp hoderegning tilsier da at ”Oselvo” har en kjøllengde på 6,63 meter.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor