Farge

Nasjonalt senter for reiseliv til Vestlandet

Vestlandet har vunnet kampen om å bli det fremtidige senteret for reiselivs-ekspertise i Norge.

Tildelingen av den ettertraktede statusen sikrer at NCE Tourism – Fjord Norway får 130 millioner kroner over 10 år. Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet Visjon Vest er med på finansieringen.

– Fjordene er landets viktigste reiselivsprodukt og vestlandsfylkene kan vise til det lengste og mest vellykkede regionale samarbeidet innen reiseliv. Vi har de mest kompetente bedriftene og de sterkeste fagmiljøene innen reiseliv i landet, sier administrerende direktør Kristian B. Jørgensen i Fjord Norge AS, som har kontor i Bergen. Han mener en ekspertsenter-status vil få stor betydning for regionen, og at det vil skape unike muligheter for reiselivsnæringen på Vestlandet.

Det finnes i dag 9 ulike NCE-prosjekter i Norge med internasjonal spisskompetanse innenfor sine respektive bransjer. Regjeringen har satt av 5 millioner kroner på statsbudsjettet pr. år øremerket et NCE for reiseliv i opptil 10 år. I tillegg bidrar lokale myndigheter, reiselivsnæringen og annet næringsliv.

-Midlene fra Sparebanken Vest var viktig for de som tok beslutningen. De viser at det ikke bare er det offentlige og reiselivet selv som er opptatt av denne næringen, sier Kristian B. Jørgensen.

-Støtten fra Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet bygger på to pilarer. Vi ønsker for det første å bidra til å styrke reiselivet, som betyr mye i regionen. For det andre mener vi at kunnskap er et viktig bidrag til vekst i reiselivsnæringen, som i annet næringsliv, sier banksjef Harald Queseth.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor