Farge

6 prosjekter mottok i mai støtte til manusutvikling av langfilmer og serier fra Visjon Vest, Allmennyttige midler fra Sparebanken Vest.

Følgende prosjekter fikk tildeling:

”Maremine.no”
Mediacircus ved Cathrine Skarbøvik
Tildelt kr. 100 000,-

Maremine.no er en tv-serie om fire ungdommer (8.klasse) med Bergen som viktig kilde for innhold og form. Serien skal ta opp vennskap og tilhørighet i ungdomstiden.
Maremine.no er inspirert av Holbergs historie om Nils Klim og målet er å oppleve Bergen på en ny og magisk måte. Gjennom en skoleoppgave roter ungdommene seg tilfeldig bort i et hemmelig broderskap og åpner uforvarende porten til underverden, Marieminehollet.

Nøkkelpersoner:
Manus er ved Knut Kristiansen som har skrevet både spillefilm og tv serie (Tyven, tyven og Torpedo).
Produsenten Cathrine Skarbøvik har jobbet flere år som reklamefilmprodusent med eget firma i Oslo (Trøbbel). Nå har hun returnert til Bergen og startet drama avdelingen sammen med Erik Richter Strand (Sønner, Varg Veum) og Eldar Nakken (adm.dir).


"Med Bjarte på rette staden"
Flimmer Film ved Lars Løge og Johnny Holmvåg
Tildelt kr. 100 000,-

Dette er utvikling av en dokusåpe for TV som følger Den Nationale Scene, et av Norges eldste teater, i en brytningstid mellom det tradisjonelle og det moderne. Bjarte Hjelmeland har tatt på seg en ambisiøs oppgave og følger i tunge fotspor. Over 140 mennesker, mange av dem med lang fartstid på huset, er spent på Bjarte sine planer. Alle settes i aktivitet mot sesongens krevende program og vi får følge de mange prosessene og menneskene med kamera.

Foreløpig stab:
Produsentene er Lars Løge og Johnny Holmvåg.
Flimmer Film har produsert en rekke dokumentarfilmer og kortfilmer (Love is the Law, som vant i Cannes, Liten Knute, Forlat oss vår skyld (Fuzz grøss), Greaseball etc).
Foto og co-regi er ved Christer Fasmer.
Produksjonsleder er Hanne Jones.


”Bikubesong”
Alligator Film ved Jan Aksel Angeltvedt
Tildelt kr. 100 000,-

Filmen er basert på Frode Grytten sin bok med samme tittel, som har blitt satt opp som teateroppsetning ved flere steder med stor suksess.

Margreth Olin om prosjektet: - Jeg kommer fra en liten plass på Sunnmøre, Stranda. Selv om Odda er annerledes på grunn av industrien, er mannskulturen gjenkjennelig. Gryttens bok er en kjærlighetserklæring til en hjemplass. Den har frodige og såre karakterer med mye lengsel. De er så skarpt tegnet. Mye handler om å lengte vekk og bli sett. Det kan bli en film om å drømme seg til et annet sted i livet.

Nøkkelpersoner:
Manus er ved Bjørn Olaf Johannessen (The Spring Ritual som vant prisen for beste manus under Sundance Filmfestival, Kjøter, Blodsbånd), og regissøren er Margreth Olin (Kroppen min, Ungdommens Råskap, Dei mjuke hendene).


”Hemnen”
Randi Førsund ved Randi Førsund
Tildelt kr. 20 000,-

Hemnen handler om en bestemt og handlekraftig kvinne som blir gift med Kong Magnus men mister han så altfor tidlig. Hennes skjebne virker låst eller har hun alternativer? Maktkampen begynner og hun må trekke på alle sine evner og erfaringer for å overleve.

Nøkkelpersoner:
Manus og ansvarlig for filmprosjektet er sogningen Randi Førsund. Hennes samarbeidspartnere på filmen er den anerkjente norske regissøren Nils Gaup (Kautokeino-opprøret) og siden 1999 den anerkjente islandske regissøren Fridrik Thor Fridriksson som har samarbeidet med skikkelser som Lars Von Trier og Francis Ford Coppola.


”08:17”
Alligator Film ved Jan Aksel Angeltvedt
Tildelt kr. 100 000,-

Ved å skildre skjebnene til noen av de direkte involverte i ranet - sivile, politifolk og ranere – vil man peke på noen grunnleggende mekanismer ved det samfunnet en slik uhyggelig hendelse kunne oppstå i. Dette er ikke en rykende actionfilm eller et sentimentalt helteepos. Tvert imot – ønsket er å lage en stillferdig film, der sprengkraften ligger i tilskuerens møte med seg selv.

Nøkkelpersoner:
Prosjektets regissør er Erik Skjolbjærg (Insomnia, Prozac Nation, En folkefiende), forfatter er Christopher Grøndahl (Villmark, Giganten, Ibsen-prisvinner).


”Sanatoriet i Luster”
Kong Film ved Maria Ekerhovd
Tildelt kr. 80 000,-

Sara er i sorg. Hun er på vei til et reatreatsenter for å finne ro og hvile. Reatretet drives av en tibetansk munkeorden og ligger tilbaketrukket på en fjelltopp innerst i sognefjorden. Ikke lenge etter ankomst begynner uforklarlige ting å skje og fortiden begynner å innhente stedet og menneskene som er der. Flere av deltakerne bestemmer seg for å reise. Men det de ikke vet er at de som forsøker å forlate stedet er dømt til å dø.

Nøkkelpersoner:
Therese Jacobsen er Vestlandets mest produktive kortfilmskap (Forvarsel, Nain, Fearless, Metamorphosis etc), og er nå i gang med utviklingen av en original ide til spillefilm. Produsenten Maria Ekerhovd har laget flere kortfilmer (Sniffer, Forvarsel, 5 grøss, Krokettmatchen, Spandexman). Hun arbeider nå med produksjonen av sin første spillefilm ”Jernanger” i Stavanger.


For ytterligere informasjon, kontakt personer:
Visjon Vest, Sparebanken Vest - Banksjef Gro Reppen  95265985
Vestnorsk Filmsenter -  Daglig leder Irmelin Nordahl   91884282
Mediacircus -  Produsent Cathrine Skarbøvik 93051707
Kong Film -  Produsent Maria Ekerhovd  95188118
Alligator Film  - Produsent Jan Aksel Angeltvedt 90604966
Sogn Filmsenter - Manus Randi Førsund  90169382
Flimmer Film - Produsent Lars Løge   41514180

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor