Farge

Varslet streik i norske banker fra 7. juni

Hvis siste mekling mandag 6.juni mellom Finansforbundet/Handel og Kontor og Finansnæringens Arbeidsgiverforening ikke fører frem vil flertallet av norske banker bli tatt ut i streik fra tirsdag 7. juni klokken 08.00.

Under en eventuell streik vil alle Sparebanken Vests kontorer være stengt, og de fleste kunderettede funksjonene vil være utilgjengelige.
 
Som bankkunde hos oss betyr dette:

  • Den alminnelige betalingsformidlingen vil stoppe opp.
  • De fleste tjenester i nettbanken vil være utilgjengelige. Unntaket er kjøp og salg av verdipapirer gjennom nettbankløsningen som vil være mulig. Kunder må i forkant av streiken eventuelt overføre midler til sin Plasseringskonto, da konto-overføringer ikke vil være mulig å gjennomføre i streikeperioden.
  • Kort vil ikke kunne benyttes i minibank, betalingsterminal eller på nettsider der brukerstedet er hjemmehørende i Norge. Er du i utlandet, vil internasjonale betalingskort, som for eksempel Visa og Master Card, kunne benyttes. Handel på nettsider der brukerstedet IKKE er hjemmehørende i Norge vil også fungere. Kunder må i forkant av streiken sørge for å overføre tilstrekkelige midler til konto knyttet til debetkort, da konto-overføringer ikke vil være mulig å gjennomføre i streikeperioden.

Betalingsoppdrag som kunder har lagt inn i nettbanken eller registrert forut for konflikten, vil bli utført selv om forfallsdato er i løpet av konflikten. Det blir ikke mulig å legge inn nye betalingsoppdrag så lenge konflikten vedvarer.

Nattsafer og innskuddsautomater tømmes før konflikten, og stenges deretter. Alle Sparebanken Vest sine kontorer vil være stengt under streiken, slik at innhold som ønskes fra bankbokser må hentes før kontorets stengetid mandag 6. juni.

Sentralbordet for bankens hovednummer og Kundeservice holder åpent, men vil ikke kunne bistå med tjenester som er omfattet av konflikten.

Tjenester og funksjoner som unntatt fra streiken:

  • Oppdrag som omfatter handel med finansielle instrumenter og valuta vil gå som normalt.
  • Melding om tap av betalingskort, passord, koder, kodekort, BankID og liknende kan skje på vanlig måte via kundeservice hos Sparebanken Vest eller Bankenes Meldingstjeneste.
  • BankID vil kunne brukes til pålogging og elektronisk signatur på vanlig måte.
  • Bank i konflikt kan gjennomføre betalingstransaksjoner og handler (finansielle instrumenter og valuta) når oppdrag/ordre kommer fra/er initiert fra utlandet. Dette omfatter også norske kunders bruk av internasjonale kort i utlandet, herunder på utenlandske nettsteder.
  • Oppgjør mellom banker i Norge, herunder Norges Bank vil gå som normalt.
  • Internasjonale oppgjør mellom finansielle institusjoner vil gå som normalt.

Det vises ellers til informasjon fra partene i arbeidskonflikten og media generelt. Ytterligere informasjon finnes her:
Finansnæringens Arbeidsgiverforening
Finansnæringens Fellesorganisasjon
Finansforbundet

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor