Farge

Nøkterne forventninger til boligprisene i 2012

Boligprisene kommer til å stige med 3 prosent i år, tror folk på Vestlandet. Troen på fortsatt økning i boligprisene er blitt dempet i løpet av året, går det frem av en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Eiendomsmegler Vest.

I februar 2011 trodde vestlendingene på en prisstigning på 4 prosent de neste tolv månedene. Fasiten viser at boligprisene på landsbasis har steget med 9 prosent i 2011, i følge eiendomsmeglerbransjens tall som ble lagt frem 2. januar 2012. I gjennomsnitt steg boligprisene på Vestlandet noe mer enn landsgjennomsnittet. Stavanger og Sandnes er på topp i landet med 12 prosent. I Bergen steg prisene med 10 prosent.

Prisene i 2011 har dermed steget mer enn dobbelt så mye som folk trodde de ville gjøre.

- Grunnen til prisveksten er først og fremst at det bygges for få boliger. Folks nøkterne forventninger i vinter sprang trolig ut fra en logisk tankegang om at boligprisene skal stige omtrent som lønns- og prisveksten. Når de blir spurt i en undersøkelse, legger de ikke inn et ekstra ”filter” for lav boligproduksjon. Jeg antar at de også mener boligprisveksten har nådd et tak etter mange års oppgang, noe jeg synes er en fornuftig vurdering, sier administrerende direktør Rune Hansen i Eiendomsmegler Vest.

- Nå opplever vi en finansiell uro som også kan ramme Norge. Det er nok en av grunnene til at folk venter at prisveksten vil avta, tror han.

- Stor etterspørsel og for få boliger kan virke fortsatt prisdrivende. Økonomisk uro er et forhold som trekker i motsatt retning. Det er ingen gitt å komme med et presist anslag på prisveksten i lys av disse høyst usikre faktorene. Skal jeg forsøke en spådom, vil jeg anta vi får en prisvekst på 4-6 prosent i 2012, sier Rune Hansen.

Undersøkelsen er gjort blant et utvalg på 1200 personer i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane 1.-19. desember 2011.

Kontaktpersoner:
Adm dir Rune Hansen tlf. 952 65 906
Informasjonssjef Harald Queseth tlf. 926 58 900

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor