Farge

Å finne gode løsninger på klimaendringene er en stor oppgave for kommuner, fylke, stat og næringsliv.
Dette er utgangspunktet for seminaret om kunnskaps-oppbygging og klimatilpasning som holdes i Fjærland torsdag 29. og fredag 30. mai. Likeså viktig er det å forberede og gi kunnskap, ikke minst til barn og unge, om hvordan vi kan tilpasse oss endringene. Til denne satsingen som Norsk Bremuseum nå gjør på klimaformidling bidrar Sparebanken Vest med 2 mill kroner.

Bidraget fra banken, kunngjort på klimaseminaret i Fjærland torsdag, er midler fra den allmennyttig virksomheten Visjon Vest. Støtten gjør det nå mulig for Bremuseeet å utvikle et langsiktig formidlingsopplegg og også videreføre allerede etablert opplegg. Fjorårets ”Forskernatt”, samlet over 100 elever fra inn og utland til et klimadøgn i Fjærland. Nå vil også muséet utnevne all 11-åringer i Sogn og Fjordane til miljødetektiver og utvikle nettbaserte læringsopplegg om klimaspørsmål. Bremuseets tankevekkende opplevelsesutstilling klimaendringer, som åpnet i fjor er en ramme for satsingen.

Kompetanse- og formidlingssenter i klimatilpasning
Seminaret som starter torsdag er et samarbeid mellom Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten, Vestlandsforskning, Bjerknessenteret, Norges Handelshøyskole og Sparebanken Vest. Med dette seminaret ønsker arrangørene å avdekke behovet for hvilken kunnskap om klimakonsekvenser og – tilpasninger vi trenger i årene som kommer. Et viktig spørsmål er å drøfte behovet for et nasjonalt kunnskaps- og formidlingssenter for klimatilpasninger. Et slikt senter skal formidle kunnskap og veilede blant annet myndigheter og næringsliv. Ulike fagmiljøer vil bidra til dette i et samarbeid mellom fagmiljøer innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og økonomi.
Bak Stiftelsen Norsk Bremuseum står Den Norske Turistforening, International Glaciological Society, Norges vassdrags- og energidirektorat, Norsk Polarinstitutt, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Museet har en stor kontaktflate mot de viktigste forskningsmiljøer innen bre og klima i Norge, og utvikler altså nå også et samarbeid mot andre både natur- og samfunnsvitenskapelige miljøer som Vestlandsforsking, Bjerknessenteret og Norges Handelshøyskole.

Kontaktpersoner:
Nils Paulsen, Norsk Bremuseum 976 80 228 / 57 69 32 88
Harald Queseth, Sparebanken Vest 92 65 89 00
Asle Haukaas, pressekontakt 92080877
Jo Høyer , pressekontakt 95 11 92 16

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor