Farge

Motiverte og talentfulle

De fem siste årene har Sparebanken Vest og Bergen Filharmoniske Orkester delt ut talentstipender til unge musikere på Vestlandet. På disse årene har hele 21 utøvere mottatt stipend. Stipendene er delt ut i Bergen, Førde, Nordfjordeid, Haugesund og Norheimsund.

Talentstipend unge musikere 2009I Grieghallen i dag (31.03.09) delte administrerende direktør Sten Cranner, Bergen Filharmoniske Orkester og banksjef Gro Reppen, Sparebanken Vest ut fire stipend på kr 10 000 

 

 

 

 

 


- Iris Maidre Aarvik (14) - klaver
- Helene Eikaas Stalheim (13) - fiolin
- Edvard Aase Boge (12) - klaver
- Åsmund Aas Andersson (12) - gitar

Iris Maidre Aarvik (14), klaver/bratsj, begynte å spille piano og fiolin seks år gammel. Hennes pianolærere har vært Sveinung Sæverud, Siv Sjøtun Høye og Ines Maidre. Fiolinopplæring fikk hun av Britta Skärby Vindenes i kulturskolens Suzukiopplegg. Hun er prisvinner i flere konkurranser, og er aktiv som kammer- og orkestermusiker. Hun er elev ved Barratt Dues Musikkinstitutt og går i Bergen kulturskoles talentklasse.

Helene Eikaas Stalheim (13), fiolin, har spilt fiolin siden hun var 7 år. Siden 2005 har hun spilt hos Per Gisle Haagenrud. Hun har deltatt på flere seminar og kurs for unge strykere, bl.a Valdres Sommersymfoni og Sommerskolen på Halsnøy. Helene har spilt i Nesttun Unge Strykere og er medlem av strykekvartett i Kulturskolen med flere oppdrag. Fra høsten 2008 har hun gått i Kulturskolens Talentklasse.

Edvard Aase Boge (12), klaver, har tatt timer med Siv Klippen siden januar 2004. Han er elev ved Bergen kulturskole og har til nå hatt en bratt læringskurve. Han var nylig solist med FMKV på konserten ’Unge Talenter’. I tillegg spiller han jevnlig sammen med sin søster Amalie som spiller fiolin, og duoen har allerede hatt et par oppdrag sammen.

Åsmund Aas Andersson (12), gitar har snart spilt gitar i 4 år og er tatt opp i Bergen kulturskoles talentklasse. I gitarorkesteret er han med på andre året. Åsmund har helt siden han startet som 8-åring vist spesielle evner. Han er en særdeles musikalsk og har høyt utviklet teknikk for sin alder. I tillegg jobber han veldig målrettet.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor