Farge

Bergenselever kjemper om NM-tittel

I disse dager legger ungdomsbedriften GreenDream UB fra Bergen Handelsgymnasium siste hånd på verket. Nå skal de kjempe mot landets beste ungdomsbedrifter i det prestisjefylte NM for ungdomsbedrifter. Sparebanken Vest støtter Ungt Entreprenørskap med en treårig avtale på tilsammen kr 750.000.

– Disse elevene er ambisiøse! De har grepet mulighetene og de har jobbet dag og natt med Ungdomsbedriften sin. Jeg er overbevist om at de kommer til å hevde seg helt i teten på NM, sier Inger Grete Strømme, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Hordaland. I Ungdomsbedrift starter, driver og avvikler elevene en egen virksomhet med lærer og mentor fra arbeids- og næringsliv som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene og avvikles når skoleåret er over. GreenDream UB har laget en egenprodusert barnebok om miljø.

– Målet med Ungdomsbedrift er først og fremst læring. Elevene jobber med fagene på en mer kreativ, praktisk og engasjerende måte. Det gir faglig motivasjon og økt mestring. Alle kan med egne øyne se at de som driver Ungdomsbedrift synes det er gøy å lære!, sier Strømme.

Det er 767 elever i videregående skoler i Hordaland som har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Dette tilsvarer hver niende elev av et årskull i videregående skoler i fylket.

– Dette er alt for lavt! Jeg utfordrer skoleeiere og skoleledere i Hordaland til å la alle elevene i fylket få et tilbud om entreprenørskap i sin utdanning. For elevene gir det læring for livet og det er et viktig grunnlag for næringsutviklingen i fylket vårt. I dag er Ungdomsbedrift et tilbud til de som er så heldige å ha en brennende engasjert lærer eller en visjonær rektor ved skolen. Slik bør det ikke være, sier Hans Carl Tveit, styreleder i Ungt Entreprenørskap Hordaland. En fersk forskningsrapport fra Østlandsforskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift har 50 prosent høyere etableringsrate enn de øvrige i samme aldersgruppe.

78 Ungdomsbedrifter og 400 elever har gjennom fylkesvise konkurranser kvalifisert seg for NM for Ungdomsbedrifter. Det konkurreres i 17 ulike kategorier. 90 personer fra arbeids- og næringsliv jobber som dommere. Kun èn bedrift fra hvert fylke deltar i den mest prestisjetunge prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2012. Om GreenDream UB vinner, skal de representere Norge i europamesterskapet i Romania i juli.

Det er totalt fire ungdomsbedrifter fra Hordaland som deltar på NM.

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor