Farge

BSU - markedets desidert mest lønnsomme spareordning

- Spareordningen er en gavepakke fra staten, og alle som har mulighet bør benytte seg av BSU-sparing, sier Cathrin Gottwald Nilsen, produktsjef for utlån og innskudd i Sparebanken Vest.

Cathrin G. Nilsen- Skattefradraget på 20 prosent når du setter inn penger, gjør BSU-sparing ekstremt gunstig. De 20 prosentene går direkte til fradrag i skatten, ikke i inntekten som andre fradrag. Det er dermed et nettofradrag, eller nettoavkastning, forteller produktsjef Nilsen.
Når vi samtidig vet at å spare i BSU er risikofritt, er det ingenting som kan måle seg med BSU-sparing. 
Gjennom å spare på en BSU-konto har unge mennesker i Norge fått et svært godt redskap for å bygge egenkapital og realisere boligdrømmen.

Verdien av egne midler

I forbindelse med kjøp av bolig er de fleste av oss avhengig av å få låne penger i banken. For bankene blir det mer og mer viktig å låne ut pengene med sikkerhet om at låntaker både har evne og vilje til å betjene lånet.
– Det er ingen tvil om at vi som bank, og kanskje mer enn før, vektlegger kundens egen sparing i vurderingen av en lånesøknad. Jevnlig sparing gir ikke bare deg selv egenkapital som begrenser lånebehovet, det bekrefter også at du har kontroll på egen økonomi og kan ta ansvar. Det er viktig for deg og det er viktig for oss, forteller Cathrin Nilsen.

Gode kundeforhold Kvinne i leilighet

– Yngre kunder og unge i etableringsfasen er grupper Sparebanken Vest prioriterer høyt. ”Start sparingen tidlig” er et budskap vi ikke kan gjenta for ofte. Derfor tilgodeser vi dem med bankens beste rente på BSU, og sammen med rådgivning får kunden et godt utgangspunkt på veien til egen husholdning. Når dagen kommer der man er klar til å kjøpe bolig, står vi til tjeneste med meget gode betingelser på boliglån. Vi skal gjøre vårt for å gi den unge en plattform for fremtiden, sier Cathrin Nilsen.

Flere unge starter BSU-sparing

Stadig flere unge benytter mulighetene Boligsparing for ungdom (BSU) gir. Det viser undersøkelsen Norsk finansbarometer fra TNS Gallup.
- 56 prosent av de yngste sparer nå på BSU-konto, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Hovedorganisasjon(FNH).

Les mer om BSU-sparing her   
Les mer om BSU-lån her

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor