Farge

EVRY og Sparebanken Vest inngår strategisk avtale

EVRY og Sparebanken Vest har inngått en strategisk avtale for en periode på fem år. Avtalen er tilrettelagt for å møte et dynamisk marked preget av bankkunder som etterspør nye innovative tjenester på en rask, enkel og brukervennlig måte. Avtalen har en samlet verdi på NOK 800 millioner.

EVRY skal levere neste generasjon kjernebank og betalingsløsninger. I tillegg blir EVRY en samarbeidspartner i det fornyelsesprogrammet Sparebanken Vest gjennomfører for å ytterligere styrke satsingen på digitale tjenester.

«Et viktig element for at Sparebanken Vest skal kunne gi kundene gode opplevelser, er å tilby enkle, tilgjengelige og brukervennlige banktjenester basert på stabil og sikker drift. Den nye samarbeidsavtalen vi i dag har inngått med EVRY er et viktig bidrag for å imøtekomme kundenes forventninger. Avtalen vil ivareta Sparebanken Vest sitt behov for å sikre økt kvalitet på IT-leveranser, samtidig som den vil gi banken tilgang til nye, innovative og fremtidsrettede bankløsninger», sier konserndirektør i Sparebanken Vest Bjørg Marit Eknes. Hun legger til at leveransen for neste generasjons kjernebank og betalingsløsninger fra EVRY, er et viktig strategisk valg for å sikre en fleksibel og kostnadseffektiv infrastruktur for Sparebanken Vest.

«Jeg er glad for at et godt samarbeid med Sparebanken Vest er fornyet og forsterket for de neste fem årene. EVRY skal være en aktiv partner i den offensive fornyelsen av banktjenester som Sparebanken Vest legger opp til de neste årene. EVRY lanserer nå neste generasjon kjernebank og betalingsløsninger, og denne avtalen bekrefter at EVRY har et konkurransedyktig verdiforslag med et vekstpotensial i det nordiske markedet», sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY. Han legger til at EVRY med dette har signert to av sine største bankkunder på denne fornyelsen.

Industristandard tjenesteplattform
EVRY etablerer fremtidens kjernebank som en tjenesteplattform med industristandard komponenter. Utviklingen skal skje gjennom planlagt forflytning steg for steg mot en definert arkitektur. En slik gjennomføring gir en kontrollert overgang til en moderne og kostnadseffektiv plattform.
EVRYs utviklingsstrategi og implementeringsmetodikk er forankret gjennom tett samarbeid med BIAN-nettverket (Banking Industry Architecture Network) hvor EVRY er eneste nordiske medlem.

EVRYs nye betalingsløsning bygger på moderne arkitektur basert på ISO 20022. Dette gjør at løsningen kan benyttes i et internasjonalt marked, er fleksibel og kostnadseffektiv samt at den er godt tilrettelagt for å oppfylle internasjonale krav.

Om avtalen
Den nye avtalen med Sparebanken Vest gjelder med virkning fra 01.01. 2015 og løper til 31.12. 2019. Avtalen har en verdi på om lag NOK 800 millioner. I tillegg kommer en opsjon på ytterligere 2 år.

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor