Farge

Optimistisk pessimisme

Dette kan være overskriften på oppsummeringen av innlegg og paneldebatter på arrangementene i forbindelse med presentasjon av resultatene i Næringsbarometeret.

Stor oppslutning om arrangementene i regionene

I Bergen var det absolutt fullt da Næringsbarometeret i samarbeid med Bergen Næringsråd presenterte resultatene i undersøkelsen. Arrangementet ble åpnet av fylkesvaraordfører Tom-Christer Nielsen som til tross for pessimismen som har preget Vestlandsbedriftene i flere undersøkelser, mener vi må gjenreise optimismen og se fremover.
- Hordaland har alle muligheter til å komme styrket ut av krisen, sier han. Dette var også gjenganger fra alle de andre aktørene under presentasjonen av Næringsbarometeret.

I Region Nordhordland var det fullt hus i konferansesalen på Alvær Hotell til et allsidig program i et samarbeid mellom Sparebanken Vest og Nordhordland Industrilag.

Må bygge broer over lavkonjunkturperioden

 Dette sa sjeføkonom Hallgeir Isdahl i sine innlegg om det økonomiske bildet både lokalt og nasjonalt på Straume og Stord.
-Tallenes tale er klare, men vi må fokusere fremover og bygge broer over lavkonjunkturperioden. Dette er et stort realøkonomisk tilbakeslag, sier Hallgeir Isdahl som forventer at konjunkturene på litt sikt kommer opp igjen. Vi er optimistiske pessimister, sier han.
Begge regionene hadde god oppslutning om sine frokostarrangement.

I Sogn og Fjordane har det vært to arrangementer i Førde og Florø med stor interesse fra både næringsliv og offentlig sektor. Avisen Firda skriver i dag at ” Vi kan bli Europas leiande energiregion og at Vestlandet har alle føresetnader”.

Region Hardanger Midthordland skal ha sine arrangement i Øystese og Odda 3.februar med blant annet vurderinger av regjeringen sin tiltakspakke.

Bankene trenger et løft

Bankene føler seg urettferdig uthengt som gnitne. Sparebanken Vest foreslår tiltak som kan øke utlånsviljen. Henning Nordgulen, direktør for Bedriftsmarked i Sparebanken Vest, ser to effektive tiltak som kan stimulere til økt utlånsvilje i norske banker. Bedre tilgang på langsiktig likviditet samt høyere egenkapital.
- Når vi foreslår konkrete tiltak handler dette om hvordan det offentlige kan bidra til at vanlige norske banker i større grad kan medvirke til finansiering av bedriftenes behov fremover, sier han. 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor