Farge

Mottakere av Sparebanken Vest kunstnerstipend i 2011

I alt 15 kunstnere fra Vestlandet mottok kunstnerstipendet 2011 fra Sparebanken Vest. Hvert stipend er på kroner 50.000 og det deles ut fem stipend hver i kategoriene Ord, Lyd og Bilde.
 

Kunstnerstipendvinnere 2011
Fremme fra venstre, Anngjerd Rustand, Ytter, Anne Marthe Dyvi,Ytter, Anne Lise Stenseth, Else Leirvik, Gunhild Seim og Cesilie Holck. Bak fra venstre, Nils Økland, Julie Lillelien Porter, Ytter, Sveinung Rudjord Unneland, Stephan Meidell, Cato Løland, Trond Davidsen og Erlend O. Nødtvedt var stipendmottakerne som var tilstede under utdelingen i Bergen.
Foto: Marit Hommedal.

Det var forfatter og musiker Pedro Carmona Alvarez som sto for den høytidelige utdelingen på et arrangement i Galleri Nygaten i Bergen torsdag 1. desember. 

Mottakere av Kunstnerstipend 2011 er:

Kategori Ord: Trond Davidsen, Frode Grytten, Erlend O. Nødtvedt, Cesilie Holck og Bobbie Peers.

Kategori Lyd: Datarock ved Fredrik Saroea, Stephan Meidell, Rannveig Djønne, Nils Økland og Gunhild Seim.

Kategori Bilde: Else Leirvik, Sveinung Rudjord Unneland, kunstnergruppen Ytter ved Vilde Andrea Brun, Anne Marthe Dyvi, Julie Lillelien Porter og Anngjerd Rustand, Cato Løland og Anne Lise Stenseth.

Det er Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet Visjon Vest som står bak tildelingen, og mottakerne av stipendene står fritt til å bruke det til prosjekter, studiereiser eller som arbeidsstipend. For hver av de tre kategoriene var det utnevnt en egen fagjury, og totalt var det i år kommet inn 275 søknader.

- Det regionale miljøet av skapende, profesjonelle kunstnere er av uvurderlig verdi for Vestlandet. Det er 7. året banken deler ut kunstnerstipend til kunstnere bosatt på Vestlandet, og det er en glede for oss å bidra til å synliggjøre de skapende menneskene i vår region, sa Siren Sundland, direktør for Kommunikasjon og Samfunnsansvar i Sparebanken Vest.

Juryleder i kategori Lyd, komponist Glenn Erik Haugland, mener stipendene på en helt annen måte enn offentlige støtteordninger kan bidra til å fange opp skapende talent og nybrotsarbeid og at de kan bringe frem noe uventet nytt av høy kvalitet.

- Og trøkket i det vestnorske musikklivet er formidabelt. Søknadene vitner om stor aktivitet og boblende nyskaping innen vidt forskjellige sjangre. Det begynner å ligne en gullalder der musikklivet på Vestlandet synes å føre an innen både støymusikk, hip-hop, rock, jazz og folkemusikk, sa Haugland.

Under utdelingsarrangementet benyttet flere av kunstnerne anledningen til å vise sine kunstverk, enten i form av høytlesning eller musikalske innslag. Tre av vinnerne hadde ikke anledning til å stille på selve utdelingssermonien, deriblant Datarock. Men musikkbandet fra Bergen hadde likevel laget et innslag i form av en fengende musikkvideo fra California – nettopp til sangen California.

Billedkunstner og skulptør Sveinung Rudjord Unneland fra Bergen planlegger å bruke stipendet til et studieopphold i Paris neste år.

- For meg betyr det utrolig mye å få et stipend som dette. Både fordi det gjør at du kan legge vekk de økonomiske bekymringene for en liten stund, men også for dette er en bekreftelse og anerkjennelse på at noen ser verdien i det du holder på med, sa Unneland.

Kunstnerstipendkatalog 2011


For ytterligere informasjon, kontakt:
Juryleder Bilde: Ingrid Toogood Hovland, tlf: 419 03 699
Juryleder Ord: Maria Ekerhovd, tlf: 951 88 118
Juryleder Lyd: Glenn Erik Haugland, tlf: 958 33 339
Siren Sundland, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Vest, tlf: 975 42 727

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor