Farge

Nyheter

Nye feriepenger, nye muligheter

Bergen - 16.
Feriepengene er her - nå har du muligheten til å kickstarte sparingen din! Drømmer du om å bli millionær? Eller er målet å spare opp en god buffer for uforutsette ting? Her får du tipsene. 

Slik tar du norgesferien på budsjett

09.
Er det mulig å reise billig i hjemlandet? Her er noen tips til hvordan du kommer fra norgesferien uten å blakke deg. 

– Det siste jeg trengte var økonomiske bekymringer

Bergen - 25.
Jonas hadde hele livet foran seg. Han hadde aldri trodd han skulle bli alvorlig syk. I dag priser han seg lykkelig over at han lyttet til rådgiveren sin i Sparebanken Vest om å beholde sin personforsikring.

5 tips ved kjøp av bruktbil

Bergen - 04.
Bruktbiler som selges av privatpersoner er som regel «solgt som de er». Derfor er det viktig å sjekke bilens tilstand grundig. For å sikre en god handel holder det imidlertid ikke å sparke i dekkene og banke i panseret!

5 tips til deg som drømmer om båt

Bergen - 04.
Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter? Vi har spurt daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad om noen enkle tips.

Du må være besatt av god kundeservice skal du lykkes med netthandel

Bergen - 09.
Roger Holthe Olsen sitt tips nr.1 til de som ønsker å lykkes med netthandel, er å være genuint nysgjerrige på kundene.

Nyttårsforsettet du ikke feiler på

26.
Trening og sparing er typiske nyttårsforsetter for vestlendingene. Men vet du hva som er fordelen med sparingen fremfor medlemskapet på treningssenteret?

Slik lurer du skityven

Bergen - 18.
Hvert år stjeler frekke tyver dyre skipar. Med dette enkle trikset lurer du skityven trill rundt. 

Trenger du reiseforsikring når du ikke kan reise?

Bergen - 18.
Det tydelige og klare svaret er ja. Men hva hjelper den med da? 

Slik unngår du skader i skibakken

Sparebanken Vest - 18.
Frisk opp disse reglene før du spenner på deg skistøvlene i vinter. 

Fem fantastiske fordeler med BSU

18.
BSU er den beste måten å spare til bolig på for deg under 34 år. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør fylle opp BSU-kontoen din.

Har du kontanter du vil ta ut eller sette inn på konto? Gjør det på butikken!

Bergen - 15.
Nesten 5000 Sparebanken Vest-kunder satte inn kontanter på konto på butikken i desember. 3000 kunder tok ut penger på samme måte. Har du testet kontanttjenester i butikk?

Hvordan kan børsene stige i taket nå?

14.
Hvorfor i alle dager går børsene så bra når hele verden går på lavgir og «alle» sitter hjemme?

Fyll på barn og barnebarns BSU-konto til jul

03.
Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.

Start sparing i IPS og få skattefordeler

Bergen - 25.
Har du en IPS-konto og klarer å fylle den opp innen 20. desember, kan du innkassere 8800 kroner i skattefradrag til neste år.

Slik bruker du vettet når du handler på nettet

17.
Når julen nærmer seg er det høysesong for netthandel. Vi gir deg fem sjekkpunkter som sørger for at du kan handle trygt fra sofakroken.

Slik kan du fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Bergen - 13.
Det er ikke bare-bare å komme seg inn på boligmarkedet. Med sparepenger på en BSU-konto er du et stort skritt nærmere målet. 

9 økonomivettregler

Bergen - 11.
Kan du fjellvettreglene? Da kan det hende du vil like fjellvettreglene i økonomiversjon. 

Frende har Norges mest fornøyde kunder

09.
For tredje året på rad har Frende landets mest fornøyde forsikringskunder. I tillegg har de det beste skadeoppgjøret.

Flere boliglån fra Sparebanken Vest i år

Bergen - 03.
– Nå blir det ingen faste håndtrykk, men desto flere smil og gledestårer, sier Maren Karlstad Løvaas, rådgiver i Sparebanken Vest. Hun syns det er spesielt kjekt å hjelpe de unge med sin første bolig.

Slik kjøpte Anna (23) sin aller første leilighet

Bergen - 27.
Anna leverte en lånesøknad til Sparebanken Vest en torsdag morgen i september. Tre timer senere var finansieringen i boks og denne uken flytter hun inn i sin aller første leilighet. Slik klarte hun det.

Hvordan bør du finansiere oppussing av boligen?

Bergen - 23.

.Vestlendingene bruker spiker, sag og malerkost som aldri før og mange har økt verdien på boligen sin. Dersom du har planer om å pusse opp, er det flere veier å gå. Visste du at det er mye å spare på å velge riktig finansiering?

Hvilke forsikringer trenger du som student?

Bergen - 20.
Når du har forlatt redet og endret adressen din i Folkeregisteret er det på tide å skaffe egne forsikringer. Da er det disse forsikringene du trenger. 

Hva skal til for å få det første boliglånet?

Bergen - 20.
Drømmer du om å eie din egen bolig? Rådgiver Maiken Johannesen tar deg gjennom det aller viktigste banken ser etter når du søker boliglån.

Fiks hytta før høststormen kommer

Bergen - 25.
Det er koselig å være inne på hytta når høstværet herjer, men værskiftet krever sitt. Sjekk dette neste gang du er på hytta.

Slik gjør du bilen klar for høstføret

Bergen - 25.
Plutselig er det mørkt om morgenen og småglatt på veiene. Slik blir bilen din klar for høst. 

Reiseforsikring er viktig, også i Norge

Bergen - 25.
Mange har opplevd hvor viktig reiseforsikringen kan være i utlandet. Men visste du at den ofte er redningen på norgesferie også?

Ta høstsjekken på huset ditt

Bergen - 24.
Høsten byr på nydelige utedager, ruskevær og innetid. Hva med å sette av en ettermiddag for å gå gjennom denne sjekklisten? 

Av og til er det greit å være lat

01.
Da koronakrisen satte inn for fullt og børsene ble blodrøde, var det mange som reagerte med å selge fondsbeholdningen sin. Men visste du at de som ikke gjorde noe som helst, har høyere avkastning på fondssparingen sin i dag? Hva kan vi lære av det?

Aaron Kristian (2 mnd.) vant 10. 000 kroner

Bergen - 28.
I sommer var alle barn som fikk barnekonto med i trekningen av 10. 000 kroner. Konkurransens vinner har fire eldre søsken som alle har barnekonto.

Tre tips for en tryggere netthandel

Bergen - 20.
Svindlerne blir stadig smartere og forsøker nye metoder for nettsvindel. Her er tre ting du bør være oppmerksom på når du handler på nettet.

Fast eller flytende rente - hva bør du velge?

20.
Nå er rentene historisk lave i Norge, og mange lurer på om de bør binde renten. Det er dessverre ikke et enkelt svar på det. Men vi er her for å gi deg gode råd og gjøre det lettere å ta det valget som er riktig for deg. 

Nå kan du sette inn og ta ut kontanter på butikken

Bergen - 20.
Fikk du kontanter til konfirmasjonen som Sebastian? Eller har du solgt noe og fått betaling i kontanter? Nå kan du sette inn pengene i en butikk i nærheten av der du bor!  

Slik bygger du ditt eget oljefond

Bergen - 13.
Alle nordmenn elsker Oljefondet som har gitt oss mange privilegier. Men hva om du hadde ditt eget fond å hente penger fra når du trenger det? Det er kanskje enklere enn du tror å bygge et. 

Hva er BankID og BankID på mobil?

Bergen - 10.
I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er.