Farge

Nyheter

Først etter ulykken skjønte de at bilforsikingen fra Frende var et godt valg

Bergen - 14. januar 2020
På vei hjem fra handleturen, svingte en bil ut i veien rett foran Kirsti og Svein. Når ulykken ikke er til å unngå, ligger lykken i hvilket forsikringsselskap du har.

Enklere, sikrere og kostnadsfritt med den nye BankID-appen

Bergen - 09. januar 2020
Sparebanken Vest er første bank i Norge med Vipps’ nye BankID-app! Appen er lett å bruke og mer brukervennlig skal den bli. Våre dyktige folk på Team Sikkerhet hjelper Vipps i utviklingsprosessen.

Med reiseforsikring fra Frende kan hele familien reise trygt

Bergen - 01. januar 2020
Da 16-åringen ringte bagasjeløs fra Sicilia var pappa Jan Andreas glad han hadde en god reiseforsikring for hele familien.

Gratis legetime på mobilen

Bergen - 18. desember 2019
Nå blir Norges beste reiseforsikring enda bedre! Blir du syk eller skadet i utlandet får du rask hjelp av norsk lege. Helt gratis.

Våkn opp! Nå er det på tide å fylle opp BSU-kontoen

Bergen - 15. desember 2019
Siste frist for å få skattefradrag gjennom BSU i 2019, er mandag 31. desember klokken 21.50. Alle som Sparer i BSU hos oss i år er med i trekningen av en iphone 11 Pro.

Gladnyhet: Nå får du bedre forsikring i kredittkortet

Bergen - 06. desember 2019
Fra 1. januar får du som har Visa Gull eller Visa Business kredittkort en enda gunstigere reiseforsikring i kortet.

Slik gjør du bilen klar for vinteren.

Bergen - 29. november 2019

Det nærmer seg vinter - lave temperaturer og glatte kjørebaner. Har du enda ikke gjort bilen klar for kulden? Thomas Kronheim, verksmester på Kokstad Autosenter gir deg en sjekkliste!

Fem fantastiske fordeler med BSU

27. november 2019
BSU er den beste måten å spare til bolig på for deg under 34 år. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør fylle opp BSU-kontoen din nå.

Fyll på barn og barnebarns BSU-konto til jul

14. november 2019
Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.

Sparebanken Vest er best i Norge på digitale produktopplevelser

06. november 2019

Det er med stor stolthet at vi gikk rett til topps i BearingPoints kåring av Norges beste digitale produktopplevelse.

– Dette er en lagseier, sier konserndirektør Bjørg Marit Eknes, som tok imot prisen idag.

Varsler utbyttefest for kundene

Bergen - 01. november 2019
Sparebanken Vest presenterer solide resultater for årets tredje kvartal. Samtidig varsler vi at vi for første gang vil betale utbytte til kundene våre.

Få mer igjen for sparepengene med aksjesparekonto

18. oktober 2019
Tre grunner til at alle som sparer i aksjefond bør ha en aksjesparekonto. 

Morten er ny leder for Sparing og plassering

17. oktober 2019
Den viktigste jobben til Morten Oehme fremover er å gi deg gode spareløsninger som sørger for at du får enda mer igjen for sparepengene dine. 
 

Viktigheten av langsiktig sparing

17. oktober 2019
I desember 2018 var det mange som spådde børsene nedenom og hjem. Det ble smertelig motbevist i starten på 2019, som fikk en av de beste børsoppgangene noensinne. – Mange glemmer å løfte blikket, sier Morten Oehme, ny leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest. 

Er IPS nøkkelen til et lykkelig liv som pensjonist?

16. oktober 2019
Drømmer du om late dager ved bassengkanten, lange vandreturer i fjellheimen eller frihet til å reise hvor du vil i pensjonstiden? Da kan IPS være et smart valg.

Digitale hoder gir deg en av Norges beste bankapper

15. oktober 2019
Vi satser hardt på å utvikle gode digitale tjenester og i dag har vi rundt 150 dedikerete utviklere i staben. Et av de viktigste målene de har er lage Norges beste bankapp.

Visste du at mobilbank-appen er minst like sikker som nettbanken?

15. oktober 2019
De mest fornøyde kundene våre er mobilbankbrukerne. Derfor burde alle laste ned appen. Ikke bare gjør den hverdagen enklere, den er også like sikker som nettbanken.

Han har hele banken i lommen

14. oktober 2019
Tonny Thers har full oversikt over egen økonomi med mobilbanken.

Nettbank er ut, bruken av Sparebanken Vest sin app til himmels

Bergen - 25. september 2019
Våre lykkeligste kunder bruker appen vår daglig, sier kundekonsulent Iselin Ask Espeland. Hun forstår godt at kundene nå «rømmer» nettbanken og isteden alltid har banken med seg i lomma.

Ti effektive tiltak mot cyberangrep

Bergen - 19. september 2019
Økt digitalisering er en nøkkel for verdiskapning men vi blir også mer sårbare for dataangrep. Vi samarbeider med Frende forsikring for å levere de smarteste og tryggeste løsningene for deg.  

Føl deg trygg på reise med Frende reiseforsikring

Bergen - 17. september 2019
Å bli syk i et fremmed land er skremmende og forferdelig kjedelig. Da er det viktig å ha en god reiseforsikring med seg.

Med hjertebank for lokalsamfunnet

10. september 2019
I syv år har Sparebanken Vest turnert by og bygd på Vestlandet med gaver, glede og et snev av glamour. På scenen står kjente artister, musikere som vil opp og fram og bankansatte som nøyer seg med å være lokalkjendiser for en kveld.

Fordelene med å kjøpe brukt elbil

Bergen - 05. september 2019
Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler. Nå har utvalget tatt seg opp og vi ser på flere fordeler med å kjøpe brukt elbil.

Full oversikt over forbruket ditt - rett i lomma

Bergen - 14. august 2019
Med den nye tjenesten Min økonomi blir det lettere for deg å leve smart. Aldri har det vært enklere å se hva pengene dine går til.

Sparebanken Vest signerer FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift

25. juli 2019
– Bank og finans kan ikke løse klimautfordringen alene, men uten et tydelig klimalederskap i bank og finans kan klimautfordringen heller ikke løses, sier konserndirektør Jan Erik Kjerpeseth. Som en av de første bankene i verden, slutter Sparebanken Vest seg til FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift. 

Hvordan kan vi gi deg enda bedre kundeservice?

26. juni 2019
Ta vår lille quiz og vinn en iPhone X.

Nå gir vi grønne boliglån med et stort smil

17. juni 2019
- Sparebanken Vest er opptatt av bærekraft på alle områder. Derfor er vi veldig glad for å tilby grønt boliglån med bankens beste rente til alle som har energieffektive boliger.

5 tips til dere som skal kjøpe bolig sammen

Bergen - 10. juni 2019
Uansett om dere kjøper bolig sammen, eller om en skal kjøpe seg inn i boligen til den andre, er det et par ting som må på plass. Rådgiver Helene Terkelsen tar dere gjennom det aller viktigste.

Ikke la veggedyr ødelegge feriesøvnen

Bergen - 06. juni 2019
Med reiseforsikring fra Frende er du beskyttet mot det meste – også bekjempelse av veggedyr og kakerlakker.

Bedre oversikt over gjeld og ubenyttet kreditt

04. juni 2019
Nå kan du sjekke hvor mye du har i forbrukslån og kredittgjeld i det nye gjeldsregisteret. Det betyr at det blir enklere for deg å ha oversikt over samlet gjeld og kredittrammer.å

Stor stas med eget kort på fotballcup

Bergen - 28. mai 2019
Skal barnet ditt delta på cup, korpstreff eller sommerleir? Da er det greit å kjenne til alle fordelene med bankkort for barn. Med sitt eget kort, kan barnet kjøpe både brus og pølse, enklere og sikrere enn med kontanter.

Smarte sparemåter for unge

26. april 2019
Flere ungdommer sier de skulle ønske de hadde mer kunnskap om personlig økonomi. Mange får seg en overraskelse når de skal stå på egne bein og innser hvor trangt studentbudsjettet er. Derfor er det lurt å lære ungdommen en ting og to om sparing i tidlig alder.

Er BSU den perfekte konfirmasjonsgaven?

26. april 2019
Mange unge får fremdeles kontanter i gave. Men ungdommene selv bruker svært sjeldent sedler og mynt. Hvorfor ikke gi et gaveinnskudd på BSU-konto?

Slik lærer du konfirmanten å spare for fremtiden

26. april 2019
Mange konfirmanter sitter for første gang med en aldri så liten formue å forvalte etter den store dagen. Hvordan velger de riktig måte å spare pengene på?

Har du lyst å snakke med en rådgiver?

23. april 2019
Nå kan du se når banken har ledig tid. Du velger selv rådgiver, tid og sted for når du vil treffes. Om du vil snakkes i banken eller på telefon.

Hvorfor aksjefond er en smart konfirmasjonsgave

23. april 2019
Glem minibanker og kontanter. Årets konfirmanter er på mobil, de bruker sjelden sedler og mynt. Vil du gi en gave som varer lenge bør du gi fondsandeler.

Helene hjelper å realisere boligdrømmer

10. april 2019
Helene og kollegaene hennes hjelper kunder med alle typer spørsmål om privatøkonomi.

Betal med smartklokken – på joggeturen, på badeland og på Starbucks

10. april 2019
Du kan benytte klokkebetaling på alle betalingssteder som har kontaktløs betaling.

3 ting å gjøre for å hjelpe barna inn på boligmarkedet

01. april 2019
Kravet til egenkapital på 15 prosent gjør at mange unge sliter med å komme inn på boligmarkedet. Hvordan kan du som forelder hjelpe barna dine i gang?

Økt beløpsgrense for kontaktløs betaling

01. april 2019
Foretrekker du å betale uten å knote min PIN-kode? Da kan du glede deg over at grensen for tæpping av bankkort uten PIN-kode har økt fra 200 til 400 kroner.

Puss opp i tide

01. april 2019
Går du med tanker om å selge boligen din snart? Eller kanskje om noen år? Vår erfarne eiendomsmegler, Therese Schütz Pettersen, forteller deg hvordan du bør investere i boligen – både for få glede av det selv, og få igjen for det når du selger.

Kan det lønne seg å låne til ferieturen?

29. mars 2019
Fly og hotell er ofte rimeligere om du bestiller en stund i forveien. Lønner det seg å slå til på et godt tilbud, selv om det innebærer å ta opp et forbrukslån eller bruke kredittkortet?