Farge

Nyheter

Hva skal til for å få det første boliglånet?

Bergen - 20. oktober 2020
Drømmer du om å eie din egen bolig? Rådgiver Maiken Johannesen tar deg gjennom det aller viktigste banken ser etter når du søker boliglån.

Hvilke forsikringer trenger du som student?

Bergen - 20. oktober 2020
Når du har forlatt redet og endret adressen din i Folkeregisteret er det på tide å skaffe egne forsikringer. Da er det disse forsikringene du trenger. 

Har du kontanter du vil sette inn på konto? Gjør det på butikken!

Bergen - 13. oktober 2020
2000 Sparebanken Vest-kunder satte inn penger i kassen på butikken i september. Var du en av dem?

Slik gjør du bilen klar for høstføret

Bergen - 25. september 2020
Plutselig er det mørkt om morgenen og småglatt på veiene. Slik blir bilen din klar for høst. 

Reiseforsikring er viktig, også i Norge

Bergen - 25. september 2020
Mange har opplevd hvor viktig reiseforsikringen kan være i utlandet. Men visste du at den ofte er redningen på norgesferie også?

Fiks hytta før høststormen kommer

Bergen - 25. september 2020
Det er koselig å være inne på hytta når høstværet herjer, men værskiftet krever sitt. Sjekk dette neste gang du er på hytta.

Ta høstsjekken på huset ditt

Bergen - 24. september 2020
Høsten byr på nydelige utedager, ruskevær og innetid. Hva med å sette av en ettermiddag for å gå gjennom denne sjekklisten? 

Av og til er det greit å være lat

01. september 2020
Da koronakrisen satte inn for fullt og børsene ble blodrøde, var det mange som reagerte med å selge fondsbeholdningen sin. Men visste du at de som ikke gjorde noe som helst, har høyere avkastning på fondssparingen sin i dag? Hva kan vi lære av det?

Aaron Kristian (2 mnd.) vant 10. 000 kroner

Bergen - 28. august 2020
I sommer var alle barn som fikk barnekonto med i trekningen av 10. 000 kroner. Konkurransens vinner har fire eldre søsken som alle har barnekonto.

Tre tips for en tryggere netthandel

Bergen - 20. august 2020
Svindlerne blir stadig smartere og forsøker nye metoder for nettsvindel. Her er tre ting du bør være oppmerksom på når du handler på nettet.

Fast eller flytende rente - hva bør du velge?

20. august 2020
Nå er rentene historisk lave i Norge, og mange lurer på om de bør binde renten. Det er dessverre ikke et enkelt svar på det. Men vi er her for å gi deg gode råd og gjøre det lettere å ta det valget som er riktig for deg. 

Nå kan du sette inn og ta ut kontanter på butikken

Bergen - 20. august 2020
Fikk du kontanter til konfirmasjonen som Sebastian? Eller har du solgt noe og fått betaling i kontanter? Nå kan du sette inn pengene i en butikk i nærheten av der du bor!  

5 tips ved kjøp av bruktbil

Bergen - 14. august 2020
Bruktbiler som selges av privatpersoner er som regel «solgt som de er». Derfor er det viktig å sjekke bilens tilstand grundig. For å sikre en god handel holder det imidlertid ikke å sparke i dekkene og banke i panseret!

Slik bygger du ditt eget oljefond

Bergen - 13. august 2020
Alle nordmenn elsker Oljefondet som har gitt oss mange privilegier. Men hva om du hadde ditt eget fond å hente penger fra når du trenger det? Det er kanskje enklere enn du tror å bygge et. 

Hva er BankID og BankID på mobil?

Bergen - 10. august 2020
I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er. 

Frende selger pensjonsporteføljen til Nordea Liv

Bergen - 06. juli 2020
Nordea Liv AS og Frende Forsikring er enige om overdragelse av pensjonsporteføljen fra Frende til Nordea Liv, og et langsiktig samarbeid med de 15 Frende-bankene om distribusjon av pensjonsprodukter.

Betal med Vipps i butikk

Bergen - 03. juli 2020
Betal med Vipps i terminalen. Alt du trenger er mobilen.

Gratis legetime på mobilen

Bergen - 30. juni 2020
Nå blir Norges beste reiseforsikring enda bedre! Blir du syk eller skadet får du rask hjelp av lege i Norge. Helt gratis.

2 800 barn under to år er kunder i Sparebanken Vest

Bergen - 26. juni 2020
Stadig flere barn får egen bankkonto omtrent før de har forlatt fødestuen. En egen konto har mange fordeler og nå er det enklere enn noen gang å opprette en. 

Sammen gjør vi det bedre

Bergen - 22. juni 2020
Vi er med på dugnaden mot koronaviruset, og gjør flere grep for å hjelpe våre person- og bedriftskunder som nå står i en krevende situasjon. Her har vi samlet informasjon og tiltak som vi håper er nyttig for deg.

Fem fornuftige grunner til å bruke kredittkort på reise

Bergen - 19. juni 2020
Ferien kan bli en bedre opplevelse, også for lommeboken, dersom du betaler med kredittkort.

Nye feriepenger, nye muligheter

Bergen - 17. juni 2020
Rant planen om å spare noe av fjorårets feriepenger ut i sydensanden?  Eller planlegger du å få en bufferkonto for fremtiden? Kanskje du drømmer om å bli millionær?  Da bør du fortsette å lese.  

Reiseforsikringen i Visa Gull gjelder også i Norge

Bergen - 16. juni 2020
Gladnyhet: Nå er du forsikret når du bruker kredittkortet Visa Gull på Norgesferien.

Ti tips til å pakke bilen trygt og effektivt

Bergen - 10. juni 2020
En trygg biltur starter før du har kjørt en eneste meter. Slik bør du pakke bilen.

Enda bedre kundeopplevelser i Nordhordland

Bergen - 05. juni 2020
Sparebanken Vest er den eneste banken i Knarvik-området som har dørene åpne for kundemøter for bedrifter og privatpersoner. Nå flytter Sparebanken Vest og Eiendomsmegler Vest inn i felles lokaler for å kunne gi kundene et enda bedre tilbud.

Derfor trenger du reiseforsikring på Norgesferie

Bergen - 26. mai 2020
Mange har opplevd hvor viktig reiseforsikring kan være i utlandet. Vet du at den er like viktig på Norgesferie? 

Norges beste kundeservice 2020

Bergen - 07. mai 2020
Kundesenteret til Frende har for fjerde gang på fem år vunnet prisen for Norges beste kundeservice under Nord-Europas største kundeservicekonferanse. 

Hvor finner jeg informasjon om lånet mitt?

Bergen - 07. mai 2020
Koronaepidemien slo Norge i bakken. Ett av tiltakene har gjort er å sette ned boliglånsrenten. Ikke en, men tre ganger. Det påvirker boliglånet og renteutgiftene dine.

AvtaleGiro og eFaktura - hva er egentlig forskjellen?

Bergen - 27. april 2020
Har du klødd deg i hodet når du finner en eFaktura til godkjenning i Vipps? Og hvilken funksjon har egentlig eFaktura og AvtaleGiro?

Korona-fondet er lansert!

Bergen - 03. april 2020
Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har opprettet et ekstraordinært Korona-fond på 100 millioner kroner for å kunne støtte lag og foreninger på Vestlandet som vil tape penger eller gå glipp av inntekter på grunn av koronaepidemien. 

Etablerer Korona-fond til støtte for lag og foreninger

Bergen - 24. mars 2020
Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har vedtatt å opprette et ekstraordinært Korona-fond på 100 millioner kroner for å kunne støtte lag og foreninger på Vestlandet som vil tape penger eller gå glipp av inntekter på grunn av koronaepidemien.

Beløpsgrensen for kontaktløs betaling øker til 500 kroner

Bergen - 20. mars 2020
Betaler du kontaktløst med kortet eller klokken din bidrar du til å redusere virusspredning. Fra og med uke 13 kan du handle for 500 kroner uten å taste PIN. 

7 tips til bedre økonomi 

Bergen - 19. mars 2020
I disse tider med mye usikkerhet er det lett å bekymre seg for økonomien. Her er noen enkle grep du kan ta som får lommeboken i litt bedre humør.

Vi oppretter hjelpetelefon for små og mellomstore bedrifter

Bergen - 16. mars 2020
Bedrifter som er bekymret for hvordan bedriftens økonomi vil bli påvirket av koronaviruset og urolige markedsforhold, kan ringe Sparebanken Vest på telefonnummer 55 21 78 59, mandag til fredag fra 8 - 16.

Slik bør du spare når aksjemarkedet faller

Bergen - 16. mars 2020
Børsen har falt dramatisk de siste tre ukene. Usikkerheten vi mange føler på er stor. Er det nå du skal selge aksjefond eller stoppe spareavtalen din? Eller er det når alt har falt at du skal begynne å spare? Få med deg rådene fra vår erfarne spareekspert, Morten Oehme.

Vi har vært der for Vestlandsbedrifter i opp- og nedturer i 200 år

Bergen - 16. mars 2020

– det skal vi være nå også!

Å stå i stormen, sammen

Bergen - 15. mars 2020
Den siste uken har vært dramatisk for alle her på Vestlandet. For hele landet. Verden kommer plutselig veldig tett på. Det som tidlig i januar ble omtalt som et ukjent virus fra et marked i Wuhan i Kina, rammer nå Europa med full kraft. Korona- viruset har nådd våre egne nabolag.

Hva gjør du med fondssparingen når børsen stuper?

Bergen - 10. mars 2020
Oslo børs har hatt sitt største fall siden 1987 og mediene melder om kollaps i markedene. Du tenker kanskje at du bør selge fondene dine? Ikke gjør det før du har lest dette.

Sju stalltips som gjør aksjesparing mindre skummelt

Bergen - 05. mars 2020
I 2019 valgte rekordmange kvinner å kjøpe aksjer og fond for første gang. Likevel sitter mennene fortsatt i førersetet når det gjelder sparing i aksjemarkedet. I anledning kvinnedagen gir vi deg noen viktige grunner til å begrave børsfrykten for bli en sparevinner.

Sparing har (endelig) blitt populært

Bergen - 04. mars 2020
Vestlendingene sparer som aldri før! For første gang ser vi også at det er kvinnene som står for den største prosentandelen av spareavtalene i Sparebanken Vest.

5 tips til deg som drømmer om båt

Bergen - 02. mars 2020
Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter? Vi har spurt daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad om noen enkle tips.

Et feriehus på hjul

Bergen - 28. februar 2020
Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

Planlagt reise i korona-områder?

Bergen - 28. februar 2020
Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med. 

Planlagt reise i korona-områder?

Bergen - 28. februar 2020
Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med. 

Med fakturaskanner er det lekende lett å betale regninger på papir

Bergen - 06. februar 2020
Fakturaskanner er en ny tjeneste i mobilbanken som gjør det enklere og raskere å betale regninger.

Slik snakker du med barna om nettvett

04. februar 2020
1 av 3 foreldre har ikke snakket med barna sine om nettvett. Snakk med dine i dag. 

Enklere, sikrere og kostnadsfritt med den nye BankID-appen

Bergen - 31. januar 2020
Sparebanken Vest er første bank i Norge med Vipps’ nye BankID-app! Appen er lett å bruke og mer brukervennlig skal den bli. Våre dyktige folk på Team Sikkerhet hjelper Vipps i utviklingsprosessen.

Barneforsikringen i Frende har fremdeles Norges beste uførepensjon!

Bergen - 24. januar 2020
Frende er blant de beste totalt sett også i år, og får terningkast 5.

Få mest igjen for sparepengene med IPS

Bergen - 23. januar 2020
Gikk du glipp av alle fordelene med sparing i IPS i fjor? Starter du sparing nå, er det enklere å fylle opp IPS-kontoen i år.

Hvordan kan du utnytte fest og nedturer på børsen?

22. januar 2020
Skal du bli god til å surfe må du være i vannet lenge. På samme måte bør du som investerer i aksjefond være i markedet over tid. Det gjelder enten det er fest eller blåser opp til storm på børsen.

Fem fantastiske fordeler med BSU

15. januar 2020
BSU er den beste måten å spare til bolig på for deg under 34 år. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør fylle opp BSU-kontoen din.

Først etter ulykken skjønte de at bilforsikingen fra Frende var et godt valg

Bergen - 14. januar 2020
På vei hjem fra handleturen, svingte en bil ut i veien rett foran Kirsti og Svein. Når ulykken ikke er til å unngå, ligger lykken i hvilket forsikringsselskap du har.

Med reiseforsikring fra Frende kan hele familien reise trygt

Bergen - 01. januar 2020
Da 16-åringen ringte bagasjeløs fra Sicilia var pappa Jan Andreas glad han hadde en god reiseforsikring for hele familien.

Slik bør konfirmanten å spare for fremtiden

01. januar 2020
Mange konfirmanter sitter for første gang med en aldri så liten formue å forvalte etter den store dagen. Hvordan velger de riktig måte å spare pengene på?

Våkn opp! Nå er det på tide å fylle opp BSU-kontoen

Bergen - 15. desember 2019
Siste frist for å få skattefradrag gjennom BSU i 2019, er mandag 31. desember klokken 21.50. Alle som Sparer i BSU hos oss i år er med i trekningen av en iphone 11 Pro.

Gladnyhet: Nå får du bedre forsikring i kredittkortet

Bergen - 06. desember 2019
Fra 1. januar får du som har Visa Gull eller Visa Business kredittkort en enda gunstigere reiseforsikring i kortet.

Slik gjør du bilen klar for vinteren.

Bergen - 29. november 2019

Det nærmer seg vinter - lave temperaturer og glatte kjørebaner. Har du enda ikke gjort bilen klar for kulden? Thomas Kronheim, verksmester på Kokstad Autosenter gir deg en sjekkliste!

Fyll på barn og barnebarns BSU-konto til jul

14. november 2019
Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.

Sparebanken Vest er best i Norge på digitale produktopplevelser

06. november 2019

Det er med stor stolthet at vi gikk rett til topps i BearingPoints kåring av Norges beste digitale produktopplevelse.

– Dette er en lagseier, sier konserndirektør Bjørg Marit Eknes, som tok imot prisen idag.

Varsler utbyttefest for kundene

Bergen - 01. november 2019
Sparebanken Vest presenterer solide resultater for årets tredje kvartal. Samtidig varsler vi at vi for første gang vil betale utbytte til kundene våre.