Bygningsarbeidere i solnedgang - Vestlandsindeks

Temperaturmåler på næringslivet

Vestlandsindeks

Den kvartalsvise forventningsindeksen for vestlandsk næringsliv.

Vestlandsindeks er en kvartalsvis temperaturmåler på næringslivet på Vestlandet utarbeidet av Sparebanken Vest i samarbeid med Respons Analyse.

 Indeksen er den eneste som omfatter hele Vestlandet idet den baserer seg på en spørreundersøkelse blant bedriftsledere i Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. 
Første publisering var 15. februar 2012.


 Se komplett oversikt over tidligere utgaver av Vestlandsindeks her
.

Fakta om Vestlandsindeks

 • Vestlandsindeks er en kvartalsvis temperaturmåler for næringslivet på Vestlandet utarbeidet av Sparebanken Vest i samarbeid med Respons Analyse, og ble førstegang presentert februar 2012.
 • Bedriftene er tilfeldig utvalgt med to eller flere ansatte, fordelt på 200 bedrifter i Rogaland, 200 bedrifter i Hordaland og Møre og Romsdal og 100 i Sogn og Fjordane. Respondentene blir spurt om viktige indikatorer som for eksempel etterspørsel, sysselsetting, investering og markedsutsikter de tre foregående månedene og hvordan de forventer at utviklingen skal bli det neste halvåret.
 • Vestlandsindeks kan være mellom 0 og 100. Et tall over 50 indikerer at bedriftene har et positivt syn på den økonomiske situasjonen og utviklingen, mens et tall under 50 indikerer pessimisme. 
 • Resultatindeksen viser bedriftenes opplevelse av markedssituasjonen de siste tre måneder mens forventningsindeksen viser bedriftenes forventninger til markedssituasjonen til de neste seks måneder.

Rapporter

  Personlig rådgiver

  Kontakt oss

  ringellerchat

  915 05555

  Åpent mandag til søndag 07 - 23.

  sendEpost

  Skriv til oss

  Vi svarer så snart vi kan, normalt innen 2 dager.

  radgiver

  Snakk med oss

  Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.