Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Smart kortbruk

Slik bruker du kortene dine smart

Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte, men å bruke kredittkort i stedet for bankkort kan både være smartere og tryggere i flere tilfeller. Det handler om å utnytte fordelene uten at det trenger å koste noe ekstra.
Mange bruker sitt vanlige bankkort til så å si alle kjøp. Det er imidlertid ikke alltid det smarteste. Vi har listet opp tre bruksområder hvor å bruke kredittkort gir deg betydelige fordeler – gitt at du betaler fakturaen i tide, og ikke lar rentene løpe.
Tabell med smart kortbruk

Store innkjøp

Kredittkortet kan være veldig smart å bruke dersom du har store utgifter – enten det er nytt kjøleskap, en ny dress eller ny garderobeløsning. Dette er typiske varer som har leveringstid, og skulle selskapet gå konkurs før du har mottatt varene du har bestilt trenger du ikke å bekymre deg – banken beskytter deg! Banken vil også hjelpe deg i reklamasjonssaker hvor varen du har kjøpt inneholder feil eller mangler. Denne forsikringen går mange glipp av når de betaler direkte med bankkortet.

Netthandel

Vi ser at mange som handler på nett bruker sitt vanlige bankkort, men ser man på fordelene ved å bruke kredittkortet skulle man tro at flere valgte å bruke dette kortet i stedet. En av de mange fordelene ved å bruke kredittkortet på nett, for eksempel hvis du kjøper en reise eller skal leie en bil, så får du forsikring med på kjøpet. Samtidig får du også utsatt betalingen, og på denne måten skaffer deg full oversikt over alle dine kjøp før du faktisk betaler. 

På nettet er det i tillegg større muligheter for å bli utsatt for svindel. Ettersom kredittkortet ikke er tilknyttet direkte til dine private kontoer, er det ikke dine penger som skulle bli borte hvis uhellet først er ute. Vi har gode reklamasjonsordninger som gir deg pengene tilbake dersom du skulle være uheldig å bli utsatt for svindel.  Med kredittkortet får du i tillegg forsikring mot ID-tyveri hvis det viser seg at svindleren også misbruker kontaktinformasjonen din. 

På reise

Kredittkortet er definitivt tryggere å bruke på nettet enn det vanlige bankkortet ditt, men det er også fornuftig å bruke dette kortet når du er på reise. Betaler du ferien med Visa Gull har du et av markedets beste reise- og avbestillingsforsikringer, og hele reisefølget* ditt er dekket!  Vær oppmerksom på at det alltid er lurt å betale i lokal valuta, da slipper du unna dårlig valutakurs.  Valget mellom norsk eller lokal valuta får du i butikken eller i minibanken når du bruker kortet.  

Finn ut mer om en av markedets beste reiseforsikringer med Visa Gul

Hverdagsbruk

Ditt vanlige bankkort passer perfekt til hverdagsbruk. Du kan enkelt bruke kortet til å betale i butikken, på café eller til andre mindre kjøp. Du kan også betale kontaktløst med kortet, noe som gjør det enda enklere å få unnagjort de hverdagslige gjøremålene. Å betale kontaktløst vil si at du slipper å sette inn kortet i terminalen når du betaler, du bare legger det oppå. For kjøp under 500 kroner trenger du heller ikke taste PIN-koden – kjapt og enkelt! Trenger du legitimasjon kan du også bestille dette kortet med bilde og signatur.

Psst! Visste du at du også får rabatter over hele Vestlandet med ditt Visa Gull? Se alle tilbudene her! 

Priseksempel kredittkort: Effektiv rente 24,49 % 15 000 kr over 12 måneder. Kostnad 1 853 kr, totalt 16 853 kr.

Visste du at..

  • du har samme PIN-kode på både bankkortet og kredittkortet ditt fra Sparebanken Vest
  • du får rabatter over hele Vestlandet med Visa Gull

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.