Hopp til hovedinnholdet
Brann-kvinner

Historisk støtte til Brann

– En milepæl for like muligheter i fotballen 

Sparebanken Vest fyller 200 år og feirer med å gi 43 millioner kroner i støtte til SK Branns oppgraderinger av Stadion og treningsanlegget på Nymark. Nå skal Branns kvinne- og herrelag trene og spille kamper på samme bane. 

– Dette handler om å skape like muligheter for kvinnelige og mannlige fotballspillere og er et viktig signal til alle unge jenter som drømmer om å nå langt innenfor verdens mest populære idrett. De skal kjenne at vi tror på dem og at vi tar drømmene deres på alvor, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth.

 
Denne høsten har Brann søkt om støtte til oppgradering av gressbanen på Brann Stadion og de to gressbanene på Nymark. Hybridgresset som skal legges er mer slitesterkt enn dagens gress og vil gjøre det mulig for flere lag å trene og spille kamper på Stadion. Dette betyr at Branns kvinne- og herrelag nå skal trene og spille kamper på samme bane. 

 

Stolt Brann-kaptein 

Brann-kaptein Cecilie Redisch Kvamme er jublende glad for støtten fra Sparebanken Vest og Trond Mohn, som til sammen støtter prosjektet med 86 millioner kroner. Hun ser frem til å få de samme mulighetene som Brann-herrene. 
  
– Jeg er utrolig stolt over å være en del av en klubb som går foran og kjemper for like muligheter for kvinner og menn. At vi nå skal trene og spille kamper regelmessig på Brann Stadion er bare helt fantastisk. Det sender et utrolig viktig signal til unge jenter der ute. Jenter vil mer, og nå blir de også tatt på alvor – akkurat som guttene, sier Redisch Kvamme.  
 
Byggestart er allerede i månedsskiftet november/desember, og første fase er ferdig 1. april 2024.

– Dette er et historisk løft for Brann og kvinnefotballen. Nå samler vi hele Brann-familien på ett sted. Vi er svært takknemlige for at Sparebanken Vest og Trond Mohn er med og gjør dette mulig, sier styreleder i Brann, Aslak Sverdrup.

 

– Bryter ned diskriminering

Støtten til Brann henger tett sammen med Jenter vil mer-initiativet, som Sparebanken Vest i høst lanserte sammen med SK Brann, Sogndal Fotball og Arna-Bjørnar. Initiativet er et felles løft for jentefotballen på Vestlandet, for å utjevne ulikheter i tilbudet til gutter og jenter. Hittil har Sparebanken Vest delt ut seks millioner kroner til over 300 lokale jentelag. 

Norges fotballpresident Lise Klaveness er tydelig på hvor viktig dette løftet er for kvinnefotballen. 

– Som liten drømte jeg å spille i Brann-drakt. Det rakk jeg aldri. I dag kan jenter heldigvis både drømme og få muligheten til å spille i den røde drakten på Branns Stadion. Med dette historiske løftet får vi en reell likestilling ved at jentene nå både kan spille kamper på stadion og ha samme treningsfasiliteter. En reell likestilling mellom lagene, like muligheter for jenter og gutter til å drømme om Brann-spill. Dette er ikke bare et løft for hele vestlandsfotballen. Med disse grepene setter Brann en ny standard for hele norsk fotball, sier Klaveness.

Dette er den største enkeltsummen Sparebanken Vest har delt ut noensinne, og er en unik gave knyttet til bankens 200 års-jubileum.  

– Sparebanken Vest har støttet regionen vår i 200 år og ønsker å sette varige spor. Derfor er det ekstra kjekt å kunne gi en så stor jubileumsgave som skal komme så mange til gode, og som tar tak i en viktig samfunnsutfordring, sier Jan Erik Kjerpeseth.

 

Sparebanken Vest fyller 200 år i 2023! Les om hvordan det hele startet.

Foto: Bjørn Erik Nesse.

Hvorfor velge oss?

Vi gir deg litt mer

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor
Kundeutbytte

Kundeutbytte

Et par med 4 millioner i boliglån kan få inntil 10.700 kr i kundeutbytte

Finn ut mer
NorgesBesteMobilbank

Norges beste mobilbank

Vår app ble kåret til Norges beste digitale produktopplevelse i 2019.

Se alt du kan gjøre