Hopp til hovedinnholdet
tildeling-sore-neset-forsidebilde-1040x466 kopi

samfunnsansvar

Sparebanken Vest gir ti millioner til ny innendørs fotballhall 

Sparebanken Vest Arena på Søre Neset blir en komplett arena som er tilrettelagt for utendørs- og innendørsaktivitet hele året. Prosjektet vil gagne alle idrettslag i Bjørnafjorden og Fana.

– Dette er et prosjekt som har blitt jobbet med over lang tid, som vil ha stor betydning for lokalsamfunnet. Det vil gagne alle idrettslag i Bjørnafjorden og langt inn i Fana, sier banksjef Benjamin Norenes. Han er glad for at Sparebanken Vest nå gir ti millioner kroner til å finansiere en ny fotballhall i Søre Neset.  


Sammen med eksisterende fotballbaner og treningsanlegg, vil området nå få en komplett arena som er tilrettelagt for utendørs- og innendørsaktiviteter hele året. 


I dag er det kun tre haller i og rundt Bergen hvor man kan spille fotball innendørs. Nå blir Sparebanken Vest Arena på Søre Neset en av dem.  

tildeling-sore-neset-benjamin-2640x1800 kopi

En drøm som går i oppfyllelse 

Det er idrettsklubben Søre Neset som mottar midlene. Klubben er driftet på dugnad, med mange ildsjeler og foreldre som bidrar. De tilbyr et bredt aktivitetstilbud med alt fra fotball og håndball til turn og skating.  


– Dette er helt fantastisk! Det er som en drøm som går i oppfyllelse at vi nå endelig får en flerbrukshall, sier Bjarte Aarvik, daglig leder i idrettsklubben Søre Neset. Han forteller at målet er å forbedre folkehelsen.  


– Den nye arenaen vil tilby en jevn temperatur hele året, noe som åpner opp for aktiviteter året rundt. Dette betyr at vi kan ha enda flere aktiviteter for barn og unge, og ikke minst ha cuper og andre innendørsarrangementer, sier Aarvik. 


Prosjektet er et resultat av et trepartssamarbeid mellom Sparebanken Vest, frivilligheten som skal eie og drifte, og kommunen som har tilrettelagt for dette. Etter at Sparebanken Vest gikk inn med 10 millioner kroner, bestemte også Trond Mohn seg for å bidra med tilsvarende 10 millioner. 


Hallen er forventet å stå klar allerede til vinteren 2024.  

tildeling-sore-neset-kake-2640x1800 kopi

Vil skape liv i lokalmiljøet 

Søre Neset har lenge drømt om å utvikle en innendørs fotballarena. Den nærmeste fotballhallen er i dag ca. 45 minutter unna med bil.  


I tillegg til fotballtrening vil arenaen kunne brukes til turneringer og mindre cuper. Det vil også være et samarbeid med skoler på dagtid, og muligheten for midlertidig dekke i hallen for utstillinger, konserter, mm.  


Målet er å skape liv i lokalmiljøet og skape ekstra inntekter. 


– En hall som dette gir alt av muligheter. Vi kan bruke denne hallen til så mye, og skape en enda mer levende møteplass for barn og unge, sier Bjarte Aarvik. 

tildeling-sore-neset-deltakere-2640x1800 kopi

Tar rollen som samfunnsbygger på alvor 

Den nye hallen vil ikke bare gi flere muligheten til å begynne med idrett tidligere, men også holde det gående lenger.  


– Vi tar rollen vår som samfunnsbygger på alvor. En slik hall gjør at flere kan begynne med idrett tidligere, samt holde det gående lenger. Vi er helt avhengig av sterke idrettslag med gode aktivitetstilbud for å kunne tiltrekke seg flere barn og unge, sier banksjef Benjamin Norenes. 


Idrettslaget vil også få inntekter fra utleie av hallen, noe som vil bidra til videre utvikling av idrettslaget og samfunnet rundt. 


– Bjørnafjorden er en kommune med mange små og mellomstore håndverker bedrifter. En kontrakt på 26 millioner i en utfordrende tid for byggebransjen skaper arbeid i kommunen, sier Norenes. Han forteller at det vil være lokale håndverkere som utfører arbeidet.  


– Dette er tidenes største gave fra banken i Bjørnafjorden, avslutter han.  

Sore-neset-hall-skisse-2640x1800