Hopp til hovedinnholdet
Øyvind Lid

– Dette er utvilsomt vestlendingenes egen bank:

Hele Vestlandets lagspiller

Med god dugnadsånd og Sparebanken Vest med på laget, fikk idrettslaget en kunstgressbane og et topp moderne trimrom. Pengestøtten fra banken er ingen ren pengegave. Verdiene er skapt av vestlendingene selv.

– For meg handler en god bank om totalregnskapet. Jeg trekker litt på smilebåndet når jeg hører folk diskuterer boliglånsrenten, mens de samtidig glemmer å sjekke hva banken deres gjør for Vestlandet og eget lokalsamfunn, sier Øyvind Lindelid i Fjaler i Sunnfjord.


Fordi kundene eier 60 prosent av Sparebanken Vest, går deler av overskuddet tilbake til by og bygd på Vestlandet. 


Sparebankmodellen er blitt en viktig del av familien Lindelids privatøkonomi. Både bankens forretningsidé og samfunnsengasjement betyr mye.

– Det handler om hvordan mine egne økonomiske verdier forvaltes, men også at deler av overskuddet fra banken kommer hele Vestlandet til gode, sier han og slår fast:

– Dette er utvilsomt vår og vestlendingenes egen bank.

I sum har frivillige lag og organisasjoner, idrettsklubber, festivaler og ulike kunnskapsklynger på Vestlandet fått tildelt over én milliard kroner i samfunnsutbytte fra Sparebanken Vest de siste ti årene. 

Også Fjaler og Fure idrettslag har fått tatt del i dette overskuddet.


Et levende lokalmiljø

Lindelid brenner for lokalmiljøet sitt i Fjaler. Han er både interessert i lokalpolitikken og er leder for idrettslaget. Han vet hvor mye et godt fritidstilbud betyr for bygden. Fraflytting er et spøkelse som stadig hjemsøker små lokalsamfunn på Vestlandet.

– Det er jo den store skrekken for oss at barnefamilier flytter, og kommunale tilbud legges ned. Vi har klart å snu den trenden med målrettet arbeid, forklarer Lindelid.

Fure idrettslag kunne i 2020 innkassere kommunes egen hederspris, Fjaler-prisen, for sitt gode arbeid for bygden. Men veien frem til heder og ære i kommunestyresalen gikk ikke smertefritt.

Jeg trekker litt på smilebåndet når jeg hører folk diskuterer boliglånsrenten, mens de samtidig glemmer å sjekke hva banken deres gjør for Vestlandet og eget lokalsamfunn.

-

Øyvind Lindelid, kunde og ildsjel i lokalsamfunnet.

Meningsfullt kundeforhold


– Det er utrolig flott med dugnadsånd, men vi er avhengige av økonomiske midler fra gode samarbeidspartnere. Vi fikk støtte fra kommunen, men manglet noen som kunne bidra med en større sum til idrettslagets arbeid, sier Lindelid og legger til:

– Det var til tider frustrerende, og vi ble jo litt motløse etter hvert som vi fikk tommelen ned fra enkelte. Men heldigvis kom Sparebanken Vest fort på banen. Et mer meningsfullt kundeforhold til en bank finnes knapt i min verden, sier Lindelid. 

Skapt av og for Vestlandet

I Bergen sitter konserndirektøren for strategi og digital distribusjon i Sparebanken Vest, Siren Sundland. Hun nikker bekreftende til Lindelids opplevelse av sparebankmodellen.

– Vår virksomhet er skapt av og for Vestlandet, og det langsiktige målet vårt er nettopp å styrke framtidig verdiskaping i regionen, sier en engasjert konserndirektør og fortsetter:

– Vi er også en synlig og kraftfull aktør i det arbeidet for å skape de arbeidsplassene som de neste generasjonene vestlendinger skal leve av.

Hun kan fortelle at sparebankmodellen snart er 200 år gammel, samtidig som den er hypermoderne og svært aktuell i vår tid.

– Troen på at fellesskapet står mye sterkere enn enkeltpersoner, troen på at sammen gjør vi det bedre, avslutter Sundland.

Maiken Johannesen er rådgiver og har hjulpet mange boliglånet de trenger

Vi hjelper deg med boliglånet

Ingen lån er like. Vi finner det som passer for deg.

  • Raskt svar
  • God hjelp
  • Råd tilpasset deg

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor