Hopp til hovedinnholdet
Representanter fra Nærbø IL og regionsdirektør Simen Aarskog foran Nærbø-logo.

11 millioner til Nærbø IL

– Jeg har aldri vært med på lignende

Sparebanken Vest tildeler 11 millioner kroner til ny fotballhall og utvikling av en internasjonalt godkjent håndballarena til Nærbø IL. – Hvordan takker man for 11 millioner kroner? spør en overveldet styreleder Bjarne Bekkeheim.

Av Marthe Berg-Olsen

Kommunikasjonsrådgiver

Jubelen stod i taket i klubbhuset til Nærbø IL da størrelsen på gavesjekkene banksjef Ommund Braut og konserndirektør for privatmarked i region sør, Simen Løland Aarskog, hadde med seg ble offentliggjort onsdag 22. juni. Alle de fremmøtte ildsjelene og sponsorene visste at klubben ville få en gave, men de færreste ante noe om størrelsen.

Simen innledet med å gi de frammøtte et lite innblikk i reisen som startet for elleve år siden da Sparebanken Vest etablerte seg på Nærbø.


Fra 0-10 milliarder

– Gjennom disse elleve årene har vi vokst fra null til nærmere ti milliarder kroner i forvaltningskapital på privat- og bedriftsmarkedet her på Jæren og vi har aldri hatt mer fornøyde kunder enn det vi har nå, forteller han.

– Bankens visjon er «alt det vi gjør, gjør vi for å bidra til at livet på Vestlandet skal bli enda litt bedre.» Dermed var det helt naturlig å velge Nærbø Idrettslag som en av våre første samarbeidspartnere. Når du ser all den idrettsgleden Nærbø IL tilrettelegger for både barn, unge, eldre, topp og breddeidrett, så er det i aller høyeste grad sammenfallende med våre verdier!

utdeling

Konserndirektør for privatmarked sør, Simen Løland Aarskog overrekker gavesjekken for håndballhallprosjektet til styreleder Bjarne Bekkeheien.

Simen forteller videre at Sparebanken Vest tilbyr kundeutbytte til alle sine kunder. Som sparebank har de i tillegg anledning til å gi gavemidler av overskuddet tilbake til markedsområde. De siste 10 årene er 1,5 milliarder kroner delt ut.

– For å markere den fine reisen vi har hatt her på Jæren, ønsker vi å gi noe ekstra tilbake til lokalsamfunnet, noe vi håper og tror vil komme flest mulig til gode. Så om du Ommund kan komme opp hit til meg og si litt mer om dette …


Gå i gang og grave

– Hovedårsaken til at vi har gjort det så bra på Nærbø, er at vi er en skikkelig lokalbank. Jærbuen liker å ha en han kan snakke med, en personlig rådgiver, innleder Ommund.

– Å bruke nettverk er effektivt, og vi i Sparebanken Vest opplever at Nærbø IL bruker oss godt, sier han og fremhever idrettslaget som en veldrevet klubb, med sunne og gode verdier, som klarer å ta vare på både bredde og elite, unge som gamle.

– Jeg har sagt flere ganger til Toini (Underhaug) og Bjarne (Bekkeheien) at de må søke midler fra gavefondet vårt. Til slutt tok de hintet, og leverte en søknad. En heftig søknad, men en god en! Han siterer fra søknaden hvordan Nærbø IL ønsker å etablere en fotballhall i bygda; et viktig bidrag til den organiserte aktiviteten, men også som et samlingsted for de unge.

– Hallen vil koste 14,4 millioner kroner, og idrettslaget må komme opp med en tredjedel i egenandel. Jeg skjønner dere har klart å samle sammen 2 millioner allerede, og her har dere 2,8 millioner til! Det er bare å gå i gang og grave, legger han til, men det siste drukner i applausen.

styreleder

Styreleder Bjarne Bekkeheien var satt ut av gaven. Foto: Bjørn Tore Bjørsvik.

… og ikke nok med det!

Styreleder Bjarne Bekkeheien var satt ut av gaven. Foto: Bjørn Tore Bjørsvik.
Etter høytidelig overrekkelse av gavesjekk til en tydelig rørt styreleder i Nærbø IL, Bjarne Bekkeheien, synker lydnivået såpass at Ommund kan gå videre:

– Fotball og hall er bra, men som de fleste har fått med seg, skjer det også andre ting i Nærbø IL, sier han, med adresse til vårens kanskje største norske idrettsmirakel, Nærbø ILs seier i finalen i EHF European Cup.

– Vi på Sparebanken Vests kontorer her på Nærbø får frysninger av det som Nærbø IL har fått til, og det er visst ikke bare her vi har det slik: de frysningene forplanter seg helt inn til hovedkontoret i Bergen!

Han forteller at de på bankens hovedkontor – de som behandler søknader til gavefondet – har merket seg at europacupvinnerne må ha dispensasjon for å spille hjemmekamper, fordi hallen er for liten og ikke oppfyller internasjonale krav.

– Så …, sier han, trer tilbake og gir ordet til Simen, som ikke har hjerte til å holde tilskuerne på pinebenken lenger:

– Vi har vært her på Nærbø i 11 år. Da passer det godt med 11 millioner. Så her er en sjekk på 8,2 millioner til!

keeper

Sponsor og keeperlegende Lars Gaute Bø hadde aldri hørt om lignende. Foto: Bjørn Tore Bjørsvik.

– Slikt man kan drømme om!


– Hvordan takker man for 11 millioner kroner? Etter seansen er styrelederen fremdeles litt overveldet, men med positivt fortegn.

– I dag er jeg veldig fornøyd med lokalbanken min. Jeg har alltid vært fornøyd med dem, men i dag kommer de med et så raust bidrag til et lite idrettslag som driver med så mye som er positivt for lokalsamfunnet – og de ser det! Han summer seg litt, før han dreier over på hvordan klubben skal oppfylle ønsket Simen konsernsjefen kom med da han overrakte sjekken: «Det er viktig for oss at det blir en tidlig start.»

– Byggingen av fotballhallen kan vi være i gang med allerede til høsten. Etterpå sitter vi igjen med en egenkapital som gir muligheter … Han forteller at klubben har sett på flere alternative løsninger for å få håndballhallen opp til godkjent nivå, men har ikke kommet lenger enn til tegnebordet med noe ennå.

– Vi vet ikke akkurat hva det blir til, men kommer til å ta en beslutning i løpet av neste halvår.


Aldri vært med på lignende

Blant de mange ildsjelene og sponsorene som hadde møtt fram i Nærbø ILs klubbhus denne ettermiddagen, var tidligere Bryne-, Viking- og landslagsmålvakt Lars Gaute Bø.

Keeperlegenden har vært med på mye, men nå var han satt ut.

– Jeg har aldri vært med på lignende – ei heller hørt om lignende, smiler han.

– Har noen liten, norsk klubb noen gang fått en så stor gave? Måten Sparebanken Vest tar vare på både bredde og elite … Fantastisk! Når det gjelder banken, har jeg vært kunde i mange år med bedriften min. De har virkelig hjulpet oss til å vokse, og jeg har alltid vært veldig fornøyd, men dette var mer enn jeg hadde forventet!

Les mer om tildelingen til Nærbø IL i Stavanger Aftenblad

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor