Hopp til hovedinnholdet
Bilde av Rune Nordanger Mæstad, Anders Nilsen Aarsæther og Anders Tuft Buanes som alle tre har sommerjobb i Sparebanken Vest.

sommerjobb og karriere for It-studenter

Kickstart karrieren

Sparebanken Vest har et av Bergens største in-house utviklingsmiljøer! Som sommerstudent får du fart på karrieren, reell erfaring med relevant teknologi, og mulighet for deltidsjobb gjennom studiene.

– I sommerjobben hos oss får du god anledning til å vise deg frem både internt og eksternt. Du vil lære masse og sikre deg erfaring med relevant teknologi som er gull verd på CVen etter endt studium. For studenter som skal studere videre etter sommerjobben kan det være mulighet for å jobbe deltid, sier Trond Aasen som er ansvarlig for sommer- og deltidsstudentene.

De siste årene har sommerstudentene jobbet med konkrete produktområder som sparing og lån. Studentteamet får tenke kreativt og utvikle egne idéer, rulle ut løsninger og følge opp produktene i produksjon, med støtte fra Sparebanken Vests designere og forretningsutviklere. 


– Byens beste sommerjobb

Studentene Anders Nilsen Aarsæther, Anders Tuft Buanes og Rune Nordanger Mæstad har jobbet i Sparebanken Vest de siste somrene. Nå stortrives alle tre i deltidsjobb ved siden av studiene.

– Jeg tror ikke det finnes en bedre sommerjobb i Bergen for utviklere. Her nyter vi stor tillit og setter ekte løsninger til kundenes nettbank ut i livet. Det kuleste er at vi får erfaring med hyperrelevant teknologi som gjør oss attraktive på arbeidsmarkedet. Vi får virkelig satt i gang karrieren, sier Anders Nilsen Aarsæther. 

 

Bilde av Rune Nordanger Mæstad, Anders Nilsen Aarsæther og Anders Tuft Buanes som alle tre har sommerjobb i Sparebanken Vest.

Rune Nordanger Mæstad, Anders Nilsen Aarsæther og Anders Tuft Buanes

Ser sammenhengen

Alle tre peker på at det er viktig å skaffe seg relevant erfaring under studiene, og etter at de var ferdig med sommerjobben fikk de mulighet til å fortsette som deltidsansatte. Nå jobber de én dag i uken og skaffer seg nyttig erfaring og inntekt.

– Det er en bratt læringskurve. På studiene har vi mange små prosjekter. Her er alt satt sammen i et stort system. Jeg får satt uklare tema fra studiet inn i en sammenheng, og nye tema er lettere å koble, sier Anders Tuft Buarnes. 


Stor frihet

Studentene kunne selv velge hva de ville jobbe med, og årets sommerkull har hatt med seg UX-designere til å utvikle løsningene. 

– Vi fikk ansvar for å lage innhold til skissene og utvikle produktene. Det er veldig kult at vi får ta ansvar for hele prosessen, jobbe med løsningene underveis og teste hva som fungerer best. Vi har fått stor frihet, og det gir størst læringsutbytte, sier Rune Nordanger Mæstad.  

sommerstudenter i sparebanken vest

Stort og sosialt

De trekker også frem bankens store teknologimiljø. 

– Hele tech-miljøet er in-house. Det betyr at du får samarbeide med de beste i Bergen hver dag, sier Anders Tuft Buanes. 

I tillegg til det faglige, setter de også pris på det sosiale livet i banken.

– Bank har rykte på seg for å være stivt og kjedelig. Det er det ikke. Her er det is på taket, pils og pizza, og fussball etter lunsj og middager. Det er
gøy å være her, og det er mye sosialt, sier Anders Nilsen Aarsæther.


Vokser med oppgavene

Trond Aasen bekrefter at frihet og mulighet til å bryne seg på reelle problemstillinger sammen med andre sommerstudenter, gir studentene anledning til å vokse med oppgavene og blomstre.

– Etter sommeren kan du stolt vise frem funksjonalitet du har vært med på å lage – som ekte kunder faktisk bruker hver eneste dag! 

Les flere studenthistorier:

Maud Stue

sommerstudent

Maud Stue, UX-student

Sommeren min hos SPV har vært helt super. Jeg fikk teste teorien fra universitetet og samtidig fått oppleve hvordan det faktisk er å jobbe med UX i praksis samt å jobbe med et utviklingsteam. 

Jeg sitter igjen med en utrolig god følelse og stolthet over alt jeg har lært, fått oppleve, og gjennomført. Jeg har tilegnet meg praktisk hands-on erfaring, som er vanskelig å få gjennom universitetsfag, og samtidig fått en dypere forståelse for fagområdet. Til sammen har dette virkelig løftet selvtilliten min som UX-designer.

I Sparebanken Vest får man jobbe med det man synes er kjekt, og være med på å forme et prosjekt fra start til slutt med god veiledning underveis fra hyggelige ansatte, kjekke arrangementer, og et helt supert arbeidsmiljø. Det var en utrolig gøy og lærerik sommer!

Sondre Kaasvik

sommerstudent

Sondre Kvaavik, IT-student

Jeg søkte sommerjobb i SPV fordi jeg visste at banken har et sterkt teknologisk miljø. Vi jobbet i et eget student-team, og fikk frie tøyler til å utforske både det faglige og det tekniske. Vi ble backet opp av erfarne ansatte som ga feedback og en liten dytt når vi satt fast. Jeg fikk veldig god oppfølging når jeg var mest usikker. Jeg lærte meg å tenke helhetlig i det jeg gjør, og å bruke kollegaer og teamet som støtte når jeg satt fast. 

Det gøyeste var når vi fikk satt koden vår i produksjon, og testet det på ekte kunder! Da steg pulsen, men jeg sitter igjen med stolthet over at jeg har vært med å bygge noen brikker i prosjektet.  

Hvis du vil prøve deg ut som fullstackutvikler i et trygt og inspirerende miljø, vil jeg definitivt anbefale Sparebanken Vest. Her har en lav takhøyde for spørsmål, og du får brynet deg på prosjekter fra start til produksjonssettelse. Sparebanken Vest har gitt meg et nytt syn på det å drive med moderne produktutvikling.

bli kunde sparebanken vest

bli med!

Søk om sommerjobb i 2024

Vil du jobbe som som utvikler i et av Bergens største in-house utviklingsmiljøer?