Hopp til hovedinnholdet
nikolas-solveig-kundeutbytte

– Kundeutbyttet er som en fin renterabatt

– Husk på kundeutbyttet! Det var rådgiver Vibekes beskjed til Solveig og Nikolas, som vurderte å sjekke om de kunne få bedre lånerente i en annen bank enn Sparebanken Vest. 

Solveig og Nikolas står på terrassen i det flotte, nyoppussede rekkehuset sitt på Landås og skuer utover Bergen. Siste og gjeldende bud på huset ble ringt inn fra en solseng på bryllupsreise i Marokko i fjor sommer.  


Hele kjøpsprosessen ble gjort on the go. 


Finansieringsbevis på flyplassen 


– Vi rakk akkurat å ordne en privatvisning før vi skulle reise. Praten med rådgiveren vår, Vibeke, skjedde på telefon fra Heathrow, og fra finansieringsbeviset var på plass, gikk alt lynraskt, forteller Nikolas Dale Skjerping. 


Å kjøpe bolig går ofte raskt. Da er det betryggende å ha sin egen rådgiver i banken som man kjenner fra før, ifølge paret.  


– Vibeke kjenner oss og økonomien vår godt. Da hun mente at boliglånet var noe vi kunne betjene, følte vi oss trygge på at vi kunne gå for huset, sier Solveig Grepperud. 

nikolas-solveig-kundeutbytte-2

La opp en spareplan 


Det har blitt en del samtaler med Vibeke Teigland siden første gang de møttes. Den gangen hadde Nikolas akkurat begynt i jobb og Solveig var fortsatt student. De leide leilighet, men hadde veldig lyst til å kjøpe noe eget.  


De lurte på – hvor mye kan vi egentlig låne? 


– Siden vi begge nærmet oss ferdig utdannet og kunne vise til gode muligheter for jobb, fikk vi til slutt et finansieringsbevis som gjorde at vi kunne kjøpe leilighet, sier Solveig, som jobber som sykepleier på Haukeland Universitetssykehus. 


Allerede den gangen – for seks år siden – la paret en plan for den dagen de ønsket å kunne kjøpe noe større. De fikk hjelp av banken til å sette opp fast fondssparing som var skreddersydd til parets økonomi og risikoprofil. 


Store deler av pengene fra fondssparingen er nå spyttet inn i det nye huset. Rådgiver Vibeke skryter av paret: 


– Dere er utrolig flinke til å spare og har tatt imot gode råd underveis. Det er derfor dere er der dere er i dag, sier hun. 

Kundeutbytte som renterabatt 


Nikolas og Solveig er bevisste bankkunder – de følger med på rentenivået. Likevel har de ikke vært fristet til å bytte bank. 


– Da vi kjøpte ny bolig i fjor høst og lurte på om vi kunne få bedre lånerente et annet sted, kom Vibeke kjapt tilbake til oss: Husk på kundeutbytte! Det blir som en renterabatt, sier Nikolas, som jobber som rådgiver i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. 


De to har fått kundeutbytte hvert år siden det ble lansert for fem år siden. Siden de begge har mer enn fire millioner kroner i lån til sammen, og har sparepenger på konto i tillegg, fikk de utbetalt nærmere 13 594 kroner i april.  

nikolas-solveig-kundeutbytte-3

– Kundeutbyttet er en viktig faktor for oss. Det kommer godt med og gjør at vi kan ta oss råd til kjekke ting – også når renten ellers stiger. Pengene gikk til årets sommerferie i Berlin! sier Solveig. 

 

Samler på folk 


Vibeke har fulgt Nikolas og Solveig tett siden de kom inn døren hennes i banken.  


– Hvordan tilpasser du rådgivningen til hver enkelt kunde? 


– Jeg begynner alltid med drømmen. Når jeg vet hva kundene ønsker, så må vi se på hva som skal til for å innfri den drømmen og hvor lang tid det vil ta. Det er utfordrende, og det er også det som er gøy med å være bankrådgiver.  


– Jeg pleier å si at jeg samler på mennesker. Hvis jeg møter noen som jeg føler at jeg kan stole på, så er de inne i varmen. Vibeke er en sånn, smiler Nikolas. 

Fakta om kundeubytte

Det er generalforsamlingen i Sparebanken Vest som hvert år tar stilling til om vi skal utbetale kundeutbytte. Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til banken. 

Kundeutbytte kan deles ut til privatpersoner og bedrifter. Størrelsen på ditt kundeutbytte avhenger av hvor mye du har i lån og innskudd og hvor lenge du har vært kunde i det gjeldende året. For å oppnå minimum utbetaling må du ha kr 22 574 kroner eller mer i lån og innskudd. 

Du kan få utbytte av maks 2 millioner i lån i banken. 

Personer med felles lån kan få utbytte for inntil 4 millioner kroner.

Du kan få utbytte av maks 2 millioner i innskudd i banken. 
 
Utbytte er skattepliktig både for privatpersoner og bedrifter. 
 
Det er ikke garantert utbetaling hvert år, men siden 2019 har kundeutbytte blitt utdelt.

Vi har dyktige rådgivere som hjelper deg med boliglånet

Boliglån tilpasset deg

  • Søk og få raskt svar
  • Vær trygg på at rådene er tilpasset deg
  • Snakk med oss på chat, telefon eller i kontor