Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Boliglaan familie sitter i sofaen

Boliglån på 1-2-3

Å søke om boliglån i Sparebanken Vest har aldri vært enklere.

Av Sparebanken Vest

Publisert: Invalid Date

Oppdatert: Invalid Date

Det er travle dager for kunderådgiverne i Sparebanken Vest. Strømmen av kunder som ønsker å oppfylle boligdrømmen tar aldri slutt. Da er det bra et det også er veldig enkelt å søke om boliglån. 

– Vi gjør nesten hele jobben for kunden, dermed går søkeprosessen veldig raskt unna. De fleste får svar i løpet av dagen, sier kunderådgiver Sander Gjertsen i Sparebanken Vest. 

Gir samtykke 

Digitaliseringen av banktjenester har pågått lenge. Det har gjort det enkelt å dokumentere låneevnen til søkeren. Med et enkelt samtykke fra kunden er det fort gjort for bankens rådgivere å hente det de trenger. 

– Vi har tilgang til de seks siste lønnsslippene og skattemeldingen med en gang kunden gir oss nødvendig samtykke. Enklere blir det ikke, sier Gjertsen og smiler. 

Det enkleste er å søke boliglån på nett 

– Du logger bare inn med din bank ID og gir oss fullmakten vi trenger. Du kan også kontakte en av bankens kunderådgivere, ringe 915 05555 eller avtale møte med en av våre rådgivere.

De er ikke lenge siden prosessen var langt mer omstendelig, minnes Gjertsen. 

– Vi krevde å få tilsendt de tre siste lønnsslippene og fjorårets skattemelding. Det ble ofte mye styr for folk, og søknadsprosessen tok tid. 

– Hva skal til for å få lån hos dere? 


 – Det handler som regel om tre ting: God betalingsevne, god betalingsvilje og sikkerhet. Det siste betyr at du stiller 15 prosent av boligens verdi i egenkapital, sier Gjertsen og legger til: 

 – Men vi bruker selvfølgelig også skjønn. Det kan være flere forhold som spiller positivt inn for å få lån. Det kan handle om noe så enkelt som kundens betalingshistorikk og fremtidig inntekt. 
Radgiver boliglan
Sander Gjertsen jobber som kunderådgiver i Sparebanken Vest. 

Rydd opp i egen økonomi 

Kunder som får avslag på boliglånsøknaden, trenger ikke å fortvile. De skal heller ta en samtale med en kunderådgiver, oppfordrer Gjertsen. 

– Det er viktig å understreke av vi ikke moraliserer over folks gjeld og personlige økonomi. Vår oppgave er å veilede og gi råd, sier han og oppfordrer alle til å sjekke gjeldsregisteret:  

– Det mange ikke er klar over er at ubrukt kreditt blir regnet som gjeld og gir mindre låneevne. Mitt råd er å si opp kredittkort og se på annet forbruk. Trenger du for eksempel egen bil hvis du bor et sted med en bildeleordning? I tillegg oppfordrer jeg alltid til sparing, avslutter Gjertsen.