Hopp til hovedinnholdet
Tigris

Er dyreforsikring nødvendig?

Når kjæledyret blir rammet av sykdom

Katten Tigris ble funnet i en veigrøft på Voss som liten. Den hadde nok ikke vært i live i dag uten matmors Anitas årvåkne blikk. Nå er den lille pelsdotten også forsikret.

Av Frende Forsikring

– Jeg vurderte ganske fort en egen forsikring etter at pelsdotten kom i hus, men utsatte det, forteller matmor Anita fra Bergen. Men hun skulle fort komme på andre tanker.

– Da mine foreldre plutselig måtte ut med 7500 kroner i veterinærutgifter, ble det en god påminnelse om at det fort kan bli dyrt å ha katt. Derfor kjøpte jeg en egen katteforsikring.


Lå og pep i veigrøften

Nå lever Tigris herrens glade dager en bygård i Bergen sentrum sammen med matfar og matmor. Men starten på livet var dramatisk for den lille pelsdotten.

– Jeg var på vei til Voss på jobboppdrag da jeg så noe i veigrøften. Der lå Tigris og pep. Hjelpeløs og forlatt, forteller Anita med en alvorlig mine og legger til:

– Hjertet mitt smeltet momentant. Det var uaktuelt å forlate det lille dyret i veigrøften, sier hun og understreker at hun tok en runde og banket på dørene til husene i nærheten før hun dro av gårde med kattungen.

– Ingen av dem savnet en liten pus, så da tok jeg affære. Nå er Tigris blitt en glede i hverdagen vår og et kjært familiemedlem.

Tigirs

Lille Tigris ble funnet i en veigrøft på Voss som kattunge. Nå lever han livets gode dager i Bergen sentrum med matmor og matfar.

Er det virkelig nødvendig?

Det er mange som spør seg om en dyreforsikring er nødvendig. Der er jo bare en katt eller en hund, vil noen sikkert si.

– Den holdningen var mer vanlig for noen tiår siden. Var katten syk, var det vanlig å avlive den. Nå har holdningen til katter og andre kjæledyr endret seg. Men når uhellet først ute, kan det dessverre bli dyrt å behandle et kjæledyr, sier Janne M. Eide Kleiven, forsikringsrådgiver i Sparebanken Vest.


Opp til 50 000 kroner

Du velger selv forsikringssum for katten din gjennom Frendes katteforsikring. Maks dekning for veterinærutgifter er 50 000 kroner. Den inkluderer undersøkelse og medisinsk behandling. I tillegg dekkes medisiner og materiell brukt av veterinær og opphold på dyrehospital.

Medisindekningen har en fast sum på 20 000 kroner. 

– Hvis du i tillegg har valgt nok tapsdekning i forsikringen, får du en engangsutbetaling hvis katten din dør eller må avlives, sier Janne.

– Kan alle katter forsikres hos dere?

– Alle katter som er ID-merket mellom fem uker og seks år kan forsikres hos oss. 


Veterinær på mobilen

Er du bekymret for katten din, er det ikke sikkert du trenger å bestille time hos veterinæren og ta dyret med til undersøkelse. Med forsikringen har du tilgang til dyktige dyrleger på din egen mobil.

– Nå får du raskt time via appen FirstVet til videkonsultasjon direkte på mobilen, nettbrettet eller PC-en din. Enklere blir det ikke, sier Janne, og legger til:

– Dette gir deg en ekstra trygghet og sparer deg for masse tid og bekymringer.


Trygghet for Tigris

En frisk katt lever i over 15 år. Det tilsvarer rundt 85 menneskeår. I løpet av den levetid vil de fleste katter oppleve små og store medisinske problemer.

– Jeg går ikke rundt og bekymrer for at Tigris skal bli syk eller stikke av. Men man vet jo aldri, sier Anita og legger til:

– Med katteforsikringen slipper jeg mange bekymringer. Da vet jeg at det er mulig å få katten helt frisk, uten at det koster skjorten, sier Anita som avslutter:

– Akkurat nå er min største bekymring om potteplantene mine vil overleve den viltre ungdomstiden til Tigris. Foreløpig står det 1-0 i kattens favør.

Det lønner seg å være en frende

Derfor velger du Frende Forsikring

NorgesBesteMobilbank

Trygt skadeoppgjør

Vi er der når du trenger oss mest. Du får en rask, trygg og personlig behandling av skadesaken din.  

Slik hjelper vi deg
radgiver

Inntil 17 % samlerabatt

Det lønner seg å samle flere forsikringer hos oss.

Slik får du billigere forsikring
samfunnsutbytte

Flytt forsikringer

Vi flytter forsikringene for deg

Flytt forsikringer