Hopp til hovedinnholdet
Katteforsikring: Hvit, lodden katt som hviler i gresset

Gode katteråd

Hvorfor må katten ID-merkes?

Katten din må være ID-merket for å kunne forsikres. Om den er merket eller ikke, kan også være avgjørende for om du ser den igjen hvis den blir borte.

Av Frende Forsikring

Hvert år forsvinner mange katter fra eierne sine, men med ID-merking gjør du det du kan for å unngå et brått og trist farvel med pusen din. 


Hvordan virker ID-merking? 

Hvis noen finner din bortkomne katt kan ID-merkingen være avgjørende for om dere blir gjenforent eller ikke. En umerket katt kan i verste fall bli avlivet dersom det ikke lykkes å finne eieren. 

Hvis katten blir påkjørt eller dør, kan ID-merking bidra til at du får vite om det. Selv om det er en vond beskjed å få, er det tross alt bedre enn å leve i uvisse om den er forsvunnet, stjålet eller alene der ute et sted. 


Det er også lurt å ha halsbånd på katten, merket med eierens navn og telefonnummer. Velg gjerne et halsbånd med refleks, slik at pus synes i trafikken. Husk å velge et halsbånd med sikkerhetslås. Denne skal løse seg ut raskt hvis katten setter seg fast. 


Hvordan ID-merkes en katt? 

Når katten din skal ID-merkes, blir en elektronisk chip plassert inn under huden. Hvis katten blir borte fra hjemmet sitt, blir påkjørt eller på andre måter funnet av andre, kan brikken skannes. Den gir da opplysninger om eier, og sørger for en rask og sikker identifisering. 

Det er helt trygt for katten å bli ID-merket, og det er ikke smertefullt. Det kan sammenlignes med å få en vaksine for oss mennesker. 

Det lønner seg å være en frende

Derfor velger du Frende Forsikring

NorgesBesteMobilbank

Trygt skadeoppgjør

Vi er der når du trenger oss mest. Du får en rask, trygg og personlig behandling av skadesaken din.  

Slik hjelper vi deg
radgiver

Inntil 17 % samlerabatt

Det lønner seg å samle flere forsikringer hos oss.

Slik får du billigere forsikring
samfunnsutbytte

Flytt forsikringer

Vi flytter forsikringene for deg

Flytt forsikringer