Hopp til hovedinnholdet
Rødt hus og høstløv

FRENDE FORSIKRNG

Ta høstsjekken på huset

Høsten kan by på nydelige dager ute, men også mye ruskevær og innetid. Med denne sjekklisten fra Frende Forsikring kan du sikre deg en tørr og trivelig høst før været slår seg vrang.

Sluk, rister og avløp bør holdes åpne

Fjern rusk og rask fra forrige vinter før høsten kommer. Det kan være lurt å gå over en ekstra gang etter løvet fra trærne har falt ned før vinteren. 


Rens takrenner og sjekk at de ikke er ødelagte

Tilstoppede eller brukne takrenner kan skade huset ditt, derfor er det lurt å sjekke at regnvannet rennet fritt bort fra huset. 

Rydd området utenfor huset

Løse gjenstander som vanligvis ligger ute på sommeren kan være lurt å sikre før høsten kommer. Fjern utemøbler, løse leker og sikre at gjerder er skikkelig festet. Har du trampoline bør du pakke ned eller sikre denne.

Sjekk taket 

Hvis huset ditt ligger i et snøutsatt område er det smart å sjekke hvordan det ser ut etter fjorårets snøfall. Gå over taket og se etter sprekker, skjevheter eller brister. Se også godt over hjørner og rundt pipen. Fiks eller bytt ut ødelagte deler dersom du finner noe galt. 

Sjekk trærne på eiendommen

Hvis du har trær i nærheten av hus eller uthus er det viktig å sjekke at disse er rustet for sterke vindkast. 

Fyll opp med ved

Det er skikkelig nedtur å være tom for ved. Gjør deg selv en tjeneste og fyll opp vedlageret i god tid, så er du klar for å synke ned i godstolen med fyr på peisen når mørket kommer. 

Tett sprekker og hull fra utsiden

Mus og gnagere søker mot varmere steder når gradestokken kryper nedover. De kan komme seg inn gjennom veldig små hull, så gå over bygget og tett igjen gliper og små åpninger. 

Sjekk brannslukningsutstyret

Dette er viktig å ha i orden uansett årstid, men det kan være fint å gjøre dette til en rutine som en del av høstsjekken. Det viktigste du går gjennom er om du har røykvarsler i alle rom, om batteriene i varslerne er byttet og om du har brannslukningsapparat lett tilgjengelig og at det ikke utgått på dato. I tillegg; husk å gjennomføre brannøvelse hjemme! Det er like viktig som på jobben. 

Kilde: Frende Forsikring

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor