Hopp til hovedinnholdet
Mor og barn smiler til hverandre

FRENDE FORSIKRING

Er barneforsikring nødvendig?

Mange lurer på om det er nødvendig å forsikre barna sine. Derfor har vi samlet noen gode grunner til at du bør forsikre det aller kjæreste du har i livet. 

Av Frende forsikring

Med et offentlig helsevesen og gode velferdsordninger er det lett å tenke at barna ikke trenger forsikring. Likevel er støtten fra staten sjelden tilstrekkelig hvis sykdom, ulykke eller varig uførhet rammer i ung alder. 


En god barneforsikring er derfor et viktig tillegg til den offentlige støtten. En forsikring kan bidra til å avlaste både barnet og familien økonomisk hvis noe skulle skje. 


Ung og ufør

De aller fleste som blir uføre i dag, blir uføre som følge av sykdom. For unge uføre er det psykisk helse som er den vanligste årsaken. Derfor er det like viktig å være dekket for uførhet som det er å være dekket for ulykker som kan skje på lekeplassen eller trampolinen. 


Hvis en slik ulykke, eller alvorlig sykdom, skulle føre til uførhet, kan det bli tøft økonomisk for de aller fleste. Som uføretrygdet får en langt lavere utbetalinger sammenlignet med andre i lønnet arbeid, og det kan være utfordrende å få endene til å møtes. 


Med barneforsikring kan du sikre barnet en tryggere og mer stabil økonomisk fremtid, til tross for manglende arbeidskapasitet. 


Barneforsikringen kan dekke alvorlige sykdommer

Mange tror gjerne at barnet må være hundre prosent invalid for å få økonomisk støtte fra barneforsikringen. Men visste du at alle diagnoser og sykdommer har en invaliditetsgrad og at mange av disse kan gi rett til utbetaling? Alt fra tarmsykdommer til diabetes er gode eksempler på dette. 


Forsikringen dekker også mer alvorlige sykdomstilfeller, og Frende gir 3G i utbetaling dersom barnet blir diagnostisert med én av tretten diagnoser. Raskt etter at diagnosen er stilt, får du utbetalt en engangssum på 355 860 kroner (2023), som en økonomisk førstehjelp til barnet og familien. 

Forsikre det kjæreste du har.

Økonomisk hjelp til foreldre

Når sykdom rammer og barnet blir innlagt på sykehus, kan er det fint å vite at barneforsikringen også dekker dagpenger for familien ved lengre sykehusopphold. I slike uforutsigbare og krevende situasjoner kan denne hjelpen i hverdagen bidra til en tryggere og mer stabil familieøkonomi.



I noen tilfeller krever sykdom og ulykke hos barnet tilpasninger i hjemmet. Med barneforsikring kan du få økonomisk støtte til ombygning og hos Frende er denne støtten på inntil 4G, som i 2023 tilsvarer 474 480 kroner. 


Barneforsikringen gjelder til barnet er 26 år og forlenges automatisk

En av de aller største fordelene med barneforsikringen til Frende, er at den også dekker barnet i voksen alder. Blir ungdommen syk eller får en skade, for eksempel under studietiden, får hen den samme gode økonomiske hjelpen.

Forsikringen vil også automatisk forlenges etter fylte 26 år, uten at du må levere ny helseerklæring. Hvis barnet har en krevende sykdomshistorikk, kan det de miste muligheten til å få forsikring som voksen, og desto viktigere er det å tegne forsikring tidlig. 


Gratis lege på mobilen

Gratis lege på mobilen kan være både praktisk og til stor hjelp i en hektisk hverdag. Dette får du gjennom barneforsikringen hos Frende, og legene kan skrive ut resept, gi henvisning til spesialist og raskt vurdere barnets helse - alt på mobilen! For eldre barn kan legen også gi legeerklæring, slik at fravær fra skolen ikke påvirker fraværsgrensen. 


Tjenesten er inkludert hos Frende uten ekstra kostnad, og du kan bruke den så ofte du trenger. 

Frende barneforsikring kåret til Norges beste flere år på rad

Med barne- og ungdomsforsikringen fra Frende er barnet ditt forsikret mot sykdom, ulykke og fremtidig arbeidsuførhet. Forsikringen er blitt kåret til best i test i flere år av Dine Penger, Dagbladet, Foreldre & Barn og Norsk Familieøkonomi. 


Og det aller beste er at du kan forsikre barnet ditt for mindre enn 12 kroner per dag

Kilde: Frende Forsikring