Hopp til hovedinnholdet
familie

- Helt perfekt timing!

Rekordmye penger deles ut

Sparebanken Vest deler av overskuddet når det går bra med dem, og i år skal rekordmye deles ut. – Det er så utrolig deilig med sånne type penger. De kan brukes helt uten dårlig samvittighet.

Av Marthe Berg-Olsen

Kommunikasjonsrådgiver

Det sier Silje Marie Midtun som akkurat fikk vite at hun og samboer Angel Alexandrov får kundeutbytte av banken sin i år.

– Det var en kjekk overraskelse som passet perfekt akkurat nå, sier de to fornøyd.

Samboerparet sparer nemlig alt de kan siden de snart skal gifte seg. Da TV-en deres plutselig røk, ble det derfor en kjedelig ekstrautgift.

– Så selv om vi sparer for tiden, ble det ny TV på oss likevel! Det var spesielt guttene glad for, føyer hun til og kikker mot stuen der sønnene Philip Alexander og Nicholas koser seg med litt TV-titting og mango før middagen er klar.

Silje Marie understreker at de selvfølgelig hadde klart seg uten TV også, men at det ikke var vanskelig å bestemme hva årets gledelige kundeutbytte skulle gå til.

 

Kundeutbyttet fra Sparebanken Vest er deilige ekstrapenger og en skikkelig bonus.

-

Silje Marie Midtun

matlaging

DELER AV OVERSKUDDET: Sparebanken Vest er glad for at de i slutten av mars kan dele ut kundeutbytte til gode kunder. For familien på Skjold gikk årets kundeutbytte til nytt TV da det gamle ble ødelagt. En kunde som hadde boliglån i Sparebanken Vest i 2022 vil få et snittbeløp på 5191 kroner i kundeutbytte i år.

Har sjekket utbyttekalkulatoren

Da Angel og Silje Marie skulle kjøpe hus i fjor vår, var de i kontakt med ulike banker for finansiering. Det var flere grunner til hvorfor de landet på at det var akkurat Sparebanken Vest som skulle hjelpe dem med å oppnå boligdrømmen.

– For det første hadde Sparebanken Vest det absolutt beste tilbudet. Vi fikk også veldig god respons. I tillegg var prosessen rundt lånesøknaden både enkel og profesjonell, sier Silje Marie.

Muligheten for å få kundeutbytte var det som til slutt avgjorde valget.

– Det er så utrolig deilig med sånne type penger. De kan brukes helt uten dårlig samvittighet, sier Silje Marie fornøyd.

lek

STORTRIVES: Familien flyttet inn i sitt nye hus i fjor sommer. Det er deilig med egen hage, synes alle fire.

Rekordhøyt kundeutbytte

Sparebanken Vest deler av overskuddet når det går bra med dem, og i år skal ekstra mye deles ut; hele 182 millioner kroner mer enn i fjor.

Angel og Silje Marie har en viss peiling på hvor mye de vil få.

– Vi har sjekket utbyttekalkulatoren for å få en pekepinn, innrømmer Angel med et smil.

Beløpet mottar de rett inn på kontoen sin. Også bedriftskunder kan få utbetalt kundeutbytte.

 

Et par som har hatt boliglån i Sparebanken Vest på mer enn to millioner kroner de siste fire årene, har fått til sammen over 17 000 kroner i kundeutbytte.

Ekstra til sparing

Nylig spurte Sparebanken Vest kundene sine om hva de har lyst å bruke kundeutbyttet sitt til. Undersøkelsen viser at flertallet ønsker å spare og investere med disse ekstrapengene.

Hvor mye den enkelte får, er basert på hva de hadde i snitt av innskudd og lån året før.

 

Poll

STOR UNDERSØKELSE: «Hva skal du bruke kundeutbyttet ditt til», spurte SPV kundene sine. Av de 12.442 som svarte vil halvparten spare på konto eller i fond.

Se hva vestlendingene vil bruke ekstrapengene sine på

Goysig

Jeg fyller 40 år! Jeg fortjener å feires! Og så blir det litt til sparing også

-

Sparebanken Vest-kunde

Spise ute

Jeg skal legge pengene inn i frieri som er planlagt i London i påsken!

-

Sparebanken Vest-kunde

Bading

Kanskje det blir å spare til jeg blir oldemor i juli og kan reise på besøk til England ... Og ha en fin gave med!

-

Sparebanken Vest-kunde

Populært blant kundene

– Kundeutbyttet er ekstremt populært og ofte noe av det første nye kunder spør om, sier Thushara Sinnarajah, som har lang erfaring som kunderådgiver i banken.

Ifølge Sinnarajah har svært mange plassert kundeutbyttet sitt i fond de siste to årene. I år aner hun imidlertid en liten endring.

– Det er fremdeles en hel del som velger å spare eller investere kundeutbyttet sitt. Samtidig vil mange bruke pengene til å dra på besøk til venner og familie, gå på teater og være sosiale.

 

Rådgiversituasjon

MANGE DRØMMER: Thushara Sinnarajah, mangeårig kunderådgiver i Sparebanken Vest, forteller at sparing blir stadig mer populært.

Fordeler ved å spare

Samtidig som en del ønsker å bruke kundeutbyttet sitt her og nå, er det også mange som tenker mer langsiktig: En av to som svarte på kundeutbytte-pollen sier at de vil spare kundeutbyttet på konto eller i fond.

Thushara ser mange fordeler ved at folk velger å spare.

– Det er mye usikkerhet i markedet, og derfor er det ekstremt viktig å sette av penger til uforutsette utgifter. Kundeutbyttet er ekstrapenger på konto, så her har mange en gyllen mulighet til å skaffe seg en ekstra buffer, sier hun.

 

gjengen

FÅR KUNDEUTBYTTE: Kundeutbytte kan bli utbetalt til personer og bedrifter med innskudd og lån i Sparebanken Vest, som Angel Alexandrov og Silje Marie Midtun. Kundeutbyttet er basert på hvor mye den enkelte har i lån og innskudd og hvor lenge de har vært kunde i det gjeldende året. For å oppnå minimum utbetaling må du ha femti tusen kroner eller mer i lån og innskudd.

Banken tar samfunnsansvar

Ifølge Thushara lurer mange på hvorfor banken velger å dele av overskuddet sitt:

 

Vi i Sparebanken Vest ser på kundeutbyttet som kundens del av bankens overskudd.

– For oss er det viktig å gi tilbake til samfunnet og kundene våre. Det er jo dem vi er her for, legger hun til.


Sparebanken Vest er eid av 300.000 vestlendinger. Å være en sparebank betyr at banken deler av overskuddet for å bidra til at livet på Vestlandet blir enda litt bedre. De siste ti årene har banken gitt om lag 2,1 milliarder kroner i støtte til små og store prosjekter i landsdelen vår.


SPV DELER OVERSKUDDET MED DEG

Kundeutbytte

Både lån og innskudd kan gi kundeutbytte.

  • Kundeutbytte kan også bli utbetalt til bedrifter.

  • Et par med 4 millioner kroner i boliglån i 2022 kan få 10.700 kroner i kundeutbytte i 2023.

  • Generalforsamlingen har vedtatt at det blir kundeutbytte fra overskuddet i 2022.

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor