Hopp til hovedinnholdet
De fornøyde kundene Tin og Tun i lokalene til Sparebanken Vest

Kundeutbytte 2021

Betalte ned billånet med kundeutbytte

– Det er helt fantastisk at vi som er Sparebanken Vest-kunder får ta del i bankens verdiskapning. Vi føler at vi er en del av banken, sier paret Tun Aung Kyaw og Moe Hlaing Tin.

I april 2020 betalte Sparebanken Vest ut kundeutbytte for første gang. Denne dagen tikket det inn drøyt 7800 kroner på felleskontoen til Tun Aung Kyaw og Moe Hlaing Tin.  

En overraskende og hyggelig nyhet midt oppi pandemien, forteller Tun. Pengene ble ikke sløst bort på tant og fjas – tvert imot.

  

Kundens del av bankens overskudd  

– Kundeutbytte hjalp oss veldig. En god del av kundeutbyttet brukte vi til å kvitte oss med siste rest av lånet på bilen vår. Resten gikk rett på sparekonto, sier Tin, som har vært kunde i over åtte år. 

Kundeutbytte blir betalt ut til kunder som har boliglån og sparepenger i Sparebanken Vest. En gjennomsnitts boliglånskunde fikk utbetalt 3300 kroner i utbytte for 2019.  

– Vi ser på kundeutbytte som kundens del av bankens overskudd. For oss er det viktig å gi tilbake til samfunnet og kundene våre, som Tun og Tin. Det er dem vi er til for, sier Jan-Tore Smith, banksjef ved Bergens-kontoret til Sparebanken Vest og Tun og Tins rådgiver.  

Les mer om kundeutbytte og hvordan det blir beregnet her  


En bank som tar samfunnsansvar

Som kunde i Sparebanken Vest, er du med på å skape verdier som går langt utover din egen lommebok. For i tillegg til kundeutbytte, deler banken ut samfunnsutbytte til små og store prosjekter på Vestlandet hvert år.  

– De siste ti årene har vi delt ut én milliard i utbytte til Vestlandet og alle som bor her. Det er dette som er sparebankmodellen, og dette skal vi selvfølgelig fortsette med, sier Smith

Jente holder opp skilt med kundeutbyttedrøm: Se Barcelona på hjemmebane

Hva er kundeutbytte?

  • Kundeutbytte utbetales til personer og bedrifter med innskudd og lån i banken. 
  • Et par med 4 mill. i boliglån i 2022 kan få 10 700 kroner i kundeutbytte i 2023. 
  • Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet, egenkapitalen og likviditeten til banken.