Hopp til hovedinnholdet
Volumkonferansen 2022

Volumkonferansen 2023

VOLUMET OPP for design, teknologi og markedsføring

Med VOLUM-konferansen har Agenda Vestlandet truffet en teknologinerve i bergensregionen. Billettene ble revet bort på noen timer, og 8. november blir det fullt hus i Dovregubbens Hall i Grieghallen.

De 300 plassene til fjorårets VOLUM ble fulltegnet så fort at Sparebanken Vest ikke fikk plass til sine egne folk på arrangementet. I år er deltakerantallet mer enn doblet, og det er tydeligvis interessen også. De 760 gratisbillettene til konferansen ble revet bort på noen timer. 

– Med VOLUM har vi åpenbart truffet spikeren på hodet. Den voldsomme interessen overrasket oss litt, men den vitner om et stort behov, sier Siren Sundland, styreleder for Agenda Vestlandet og primus motor for konferansen.

– Vi trenger en møteplass der designere, teknologer og markedsførere kan lære av hverandre og utvikle løsninger for et bærekraftig og inkluderende samfunn, legger hun til. 

Siren Sundland åpner volumkonferansen i 2022

Siren Sundland åpnet fjorårets konferanse.

Skal inspirere til å finne løsninger

Digitalt utenforskap er et viktig tema under årets konferanse. Teknologiutviklingen går i et heseblesende tempo, og kunstig intelligens kommer til å prege hverdagen vår mer og mer. De som sliter med å håndtere dagens teknologi, kan få det enda vanskeligere. 

– Behovet for nye, innovative løsninger som inkluderer og styrker mangfold er overveldende. På scenen og i salen under VOLUM vil vi finne folk som utvikler, designer og markedsfører løsninger som hjelper mennesker og samfunn på ekte, sier Sundland. 

En rekke fremtredende foredragsholdere og debattanter vil sette søkelys på trender og fortelle sine egne historier. Blant disse finner vi Eirik Solheim, Samina Ansari, Roger Berntsen og Ida Aalen.

– Vi er veldig stolte av årets program og gleder oss til å igjen skru opp volumet på kunnskapsdeling innen design, teknologi og markedsføring. Vi slipper nye foredragsholderne fortløpende på VOLUMs nettside, og der kan du også melde deg på venteliste, sier Tonje Schreiner, markedsdirektør i Sparebanken Vest.
 

Susanne Lerøy og Tonje Schreiner i Sparebanken Vest

Markedsdirektør Tonje Schreiner (t.h.) og kollega Susanne Lerøy gleder seg til årets konferanse i Grieghallen.

Allmennyttig næringsutvikling

Sparebanken Vests stiftelse Agenda Vestlandet deler årlig ut flere hundre millioner kroner til prosjekter som stimulerer til det grønne skiftet på Vestlandet. Konferansen VOLUM blir arrangert nettopp med tanke på å styrke teknologi-, design- og markedsføringskompetansen på Vestlandet, og på den måten bidra til at regionen har flere ben å stå på.  

– Det ligger et samfunnsperspektiv bak alle midlene vi deler ut. Vestlandet og Norge er midt inne i en enorm omstilling. Derfor er det utrolig viktig at vi finner sammen, deler kunnskap med hverandre og bygger et større lag, sier Sundland.