Hopp til hovedinnholdet
isabelle rignes åpner volumkonferansen

volumkonferansen 2023

Fullt tech-VOLUM

Er Bergen i ferd med å bli Norges nye tech-Mekka? Ja, mener Isabelle Ringnes, som leder årets VOLUM. Billettene til årets konferanse ble revet bort tross doblet kapasitet. 

– Det er mange som betegner Bergen som Norges nye tech-Mekka med et spirende miljø der mange etablerer seg. Man får ikke skapt slike miljøer over natten. Man må skape arenaer der folk fra ulike fagfelt møtes, og politikerne må gjøre det attraktivt for de lokale entreprenørene å bli boende. 

Det sier teknologigründer Isabelle Ringnes, som tar turen for andre år på rad for å lede VOLUM- konferansen 8.november. 


Teknologi som splitter og samler

I år handler VOLUM om noe som vi alle kjenner på kroppen. Det handler om teknologien og løsningene som fører oss sammen, men også om teknologien som stenger ute og isolerer. Alle som utvikler nye løsninger har et stort ansvar for å samle heller enn å splitte, sier ildsjelen bak VOLUM, styreleder i Agenda Vestlandet, Siren Sundland.

– Der noen finner flokken sin i en virtuell familie, møter andre en mur. Inkluderende teknologiske løsninger er helt avgjørende i så mange av samfunnsproblemene vi må løse i årene som kommer. Bedre løsninger starter alltid med bedre problemforståelse og bredere innsikt. Det skal VOLUM bidra til, sier hun.  

Siren Sundland åpner volumkonferansen i 2022

Det blir en imponerende line-up av speakers og samtaler, forteller Tonje Schreiner, som er markedsdirektør i Sparebanken Vest. 

– Med navn som Samina Ansari, Morten Marius, Karen Dolva, Matty Benedetto, Eirik Solheim, Nima Shahinian og Robert Steen på scenen vil du garantert både bli inspirert, kjenne på klumpen i halsen, og slippe latteren løs.

Programmet blir oppdatert fortløpende her. 


Billettene revet bort

Interessen for årets konferanse har vært enorm, og billettene ble revet bort til tross for at kapasiteten ble doblet. Arrangørene la nemlig ut dobbelt så mange billetter som i fjor, men de 700 gratisbillettene revet bort på noen timer. 

– Vi er helt overveldet av responsen. Bergen har et spennende fagmiljø innen både teknologi, design og markedsføring, men det manglet den gode tverrfaglige møteplassen for bransjen. Jeg tror vi har klart å skape en arena der man kan både inspirere andre og lære selv, og ikke minst ha det gøy, sier Schreiner. 

volumkonferansen 2023

Isabelle Ringnes gleder seg til å oppleve trøkket i VOLUM. 

- Jeg husker energien fra i fjor. Folk var i godt humør, latteren satt løst og det var intimt og nært til tross for at det var en stor sal. Bergenserne har et fantastisk humør og stolthet. Det er jeg litt misunnelig på, sier hun.