Hopp til hovedinnholdet
foto slingshot

NYE 6,9 MILL FRA AGENDA VESTLANDET

Vil utfordre oljegigantene

Slingshot vil utfordre oljegigantene med sitt verdibaserte skaleringsprogram. Nå får de ytterligere 6,9 millioner fra Agenda Vestlandet til å styrke og transformere næringslivet på Vestlandet. 

– Regionen vår trenger omstilling i et raskere tempo enn det olje- og gassektoren har klart hittil. Det går for tregt, og vi trenger å akselerere overgangen til en bærekraftig fremtid, sier daglig leder i Slingshot, Karete Kristoffersen.


Nå får Slingshot ytterligere 6,9 millioner kroner i støtte fra Sparebanken Vests stiftelse Agenda Vestlandet. 


12- ukers skaleringsprogram


Slingshot tilbyr et 12-ukers skaleringsprogram som siden 2020 har vist seg å være en suksessoppskrift for selskaper som ønsker og er klar for å vokse både nasjonalt og internasjonalt.


Programmet, som har blitt foretrukket foran anerkjente institusjoner som Stanford og Silicon Valley, og omtalt som ledende i verden, fokuserer på å løse reelle skaleringsproblemer gjennom prosesser, skreddersydde løsninger og, praktisk samarbeid og fokus på riktig kultur. Dette har gitt tett på 500 arbeidsplasser til regionen så langt, og over 600 millioner er hentet inn til vekstreisen fordelt på selskapene som har deltatt.

Bedriftene som har gjennomgått Slingshot-programmet har vist en utrolig evne til vekst og utvikling både i antall nye arbeidsplasser og innhentet kapital 

Loses ut av "dødens dal"


– Slingshot loser bedriftene ut av «dødens dal». Bedriftene som har gjennomgått Slingshot-programmet har vist en utrolig evne til vekst og utvikling både i antall nye arbeidsplasser og innhentet kapital, sier Siren Sundland, styreleder i Agenda Vestlandet.


Grunnlegger Magnus Meisal er tydelig i sin visjon om at vi skal inn i en ny æra, bort fra avhengigheten av olje og gass og skape en bærekraftig fremtid.


– Det haster, og vi trenger ikke vente til vi får høre at det renner blod i gatene, før vi virkelig tar fremtiden på alvor og tar grep om denne transformasjonen, sier han. 


Skaper nye arbeidsplasser


Slingshot som selskap skal ikke tjene penger, formålet er å skape nye arbeidsplasser som erstatter olje og gass næringen. 


– Det skjer utrolig mye spennende selskapsutvikling langs hele Vestlandet, fra Egersund til Ålesund, og med kr. 6,9 millioner intensiverer vi nå jakten på selskaper med et stort potensial, som skal forløses ved hjelp av Slingshot-programmet. Vi håper selskap som er ferdig med startup-fasen og opplever vekst, og som leverer til både mennesker, økonomisk utvikling og planeten, tar kontakt med oss, sier Karete Kristoffersen.


Gir verdi til bedrifter 


Deltakere I Slingshot programmet som Wenn og W3School har allerede opplevd betydelig vekst og skapt nye arbeidsplasser for regionen.


– Disse er gode eksempler på bedrifter som har en lysende fremtid foran seg, og i Slingshot er vi stolt av å kunne gi verdi til bedrifter langs hele Vestlandet, sier hun.